kazimir-i-karolina
Vesti Novi Sad

Proglašena najbolja predstava na Sterijinom pozorju

Predstava „Kazimir i Karolina“ Edena fon Horvata, u režiji Snežane Trišić, a u izvođenju Ateljea 212, proglašena je najboljom na 60. Sterijinom pozorju.

Žiri, kojem je presedavala pozorišna kritičarka Branka Krilović, ovu odluku je doneo jednoglasno.

„Kazimir i Karolina“ Edena fon Horvata je jedan od najznačajnijih društveno kritičkih pučkih komada iz prve polovine dvadesetog veka. Pozadina ove poznate priče o „slomljenim srcima“ je Oktoberfest 1930. godine. U toku jedne noći, kroz ljubavni rastanak Kazimira i Karoline, prelama se socijalno raslojavanje usled ekonomske krize, nadolazećeg fašizma i tek uspostavljenog kapitalizma.

sterijino-pozorje

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Anita Mančić za ulogu Blanke u predstavi „Dok nas smrt ne razdvoji“, Katarina Žutić za ulogu Erne u predstavi „Kazimir i Karolina“, Jelena Đokić takođe za ulogu u predstavi „Kazimir i Karolina“ i Nebojša Ilić za ulogu Donda Vojina u predstavi „Providenca“.

Glavne i ostale Sterijine nagrade biće svečano uručene večeras u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Jovan Đorđević“, kada će biti u čast nagrađenih biti izveden mjuzikl „Violinista na krovu“.

Na 60. Sterijinom pozorju je, od 26. maja do 2. juna, izvedeno je devet predstava u selekciji Nacionalne drame i pozorišta.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow