medicinska-skola
Foto: Marko Subotin
Vesti Novi Sad

Zbog čega se učenici odlučuju za privatnu medicinsku školu u Novom Sadu?

Privatna srednja medicinska škola Sveti Arhangel u Novom Sadu upisuje prvu generaciju učenika za školsku 2017/18. godinu. Najčešće se učenici opredljuju za ovu srednju školu zbog toga što ih ima malo u razredu, a ne po 30, 40 kao u državnim.

medicinska-skola-privatna
Foto: Marko Subotin

Srednja medicinska škola Sveti Arhangel je verifikovana krajem 2016. godine. U ovoj školi učenici imaju priliku da se odluče za neki od 6 smerova, ekonomski smer – ekonomski tehničar, ili 5 medicinskih smerova – medicinska sestra – tehničar, medicinska sestra – vaspitač, farmaceutski tehničar, laboratorijski tehničar i pedijatrijska sestra.

medicinska-novi-sad
Foto: Marko Subotin

Odeljenja su ovde organizovana u malim grupama. Samim tim je i profesorima lakše da predaju i da posvete pažnju svakom učeniku. Održavaju se i konsultacije u skladu sa potrebama polazika. Škola se nalazi u centru, u izolovanom, mirnom i tihom delu grada.

medicinska-skola-srednja
Foto: Marko Subotin

Cena je 800 evra po godini u 10 rata, a u cenu su uračunati i udžbenici za prvu godinu, kao i uniforma.

Prva generacija će ići konstantno pre podne, što je olakšavajuća okolnost i za učenike i za roditelje. Učionice su nove i opremljene tako da se u njima nalazi sve što je potrebno kako bi praktični deo ispratio teorijski.

Svršeni osnovci, kao i oni kojima je potrebna dokvalifikacija ili prekvalifikacija, imaju mogućnost da pohađaju časove vrhunskih profesora. Školska godina za polaznike redovnog školovanja počinje od septembra po standardnom školskom kalendaru, dok vanredni polaznici imaju obavezu izlaska na ispite. Sa diplomom ove srednje škole, možete ravnopravno nastaviti dalje školovanje i upisati fakultet.

Srednja medicinska škola Sveti Arhangel se nalazi na Trgu Marije Trandafil 14 u Novom Sadu.

medicinska-skola-novi-sad
Foto: Marko Subotin

Dodatne informacije možete potražiti na njihovom sajtu. Radno vreme škole je radnim danima od osam do 20:30 časova, kao i subotom od devet do 14 časova.

Više o Akademiji Oxford pročitajte ovde

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow