Ljubimci

Pridržavajte se ovih pravila kada u kući imate psa

Jesam li prava životinja za tebe?

Pre nego što dovedete štene u njegov novi dom, pripremite sve što je neophodno. Prvih nekoliko meseci u životu Vašeg ljubimca su najvažniji za uspostavljanje kvalitetnog odnosa sa novom porodicom. Potrebno je da budete dosledni i čvrsti, a u isto vreme da mu pružite siguran i sretan dom.

Kako izabrati ime?

Idealno ime treba da bude kratko. Preporučuje se ime sa dva suglasnika jer je kratko, a štene ga neće pomešati sa kratkim naredbama tipa “Ne”. Budite uporni – svi članovi porodice treba da koriste isto ime, a ne zbunjujuće nadimke ili varijacije imena. Reakciju na ime nagraditi sa puno pohvale i igre.

pas-ljubimac-2

Spavanje

Obezbedite svom štenetu poseban krevet. Postavite ga na mirno mesto bez promaje. Prvu noć u novom domu vašem novom ljubimcu prijaće mekani ležaj, koji će mu dati toplinu i osećaj sigurnosti. Uteha će mu biti i posebno dizajnirana igračka za štence (Karlie) koja će zadovoljiti njegove instinkte. Ukoliko u kući imate i druge ljubimce, upoznajte ih postepeno, ne ostavljajte ih same i nemojte ih hraniti zajedno sve dok se dobro ne upoznaju i prihvate.

Vežbanje korišćenja wc-a

Puppy trainer (Karlie) – odlično je sredstvo za pomoć pri treningu, a koje privlači štene da vrši nuždu na jednom mestu. Za siguran rezultat, pokažite štenetu mesto gde ste stavili sredstvo i uvek ga tamo odvedite odmah ujutru, uveče pre spavanja kao i posle svakog obroka. Ako samostalno ode na to mesto i obavi nuždu, odmah ga nagradite poslasticom. Pelene za štence posebno pomažu kod kućnog treninga. Miris pelena privući će štene da obavi nuždu baš na tom mestu, umesto na podu. Svakako ga nagradite prilikom korišćenja pelena, što će ga ohrabriti na ponavljanje vršenja nužde na tom mestu.

PARTNERI SAJTA


11 Shares
Share via
Copy link