deciji-kulturni-centar-carica-milica
Jovana Kulauzov Reba
Dogadjaji Radionice

Priča o princezama: Saznajte sve o carici Milici

Novi ciklus edukativno-kreativnih radionica u Dečjem kulturnom centru Novog Sada (Ive Lole Ribara 6) pod nazivom “Mudre i uzorne srpske princeze, vladarke i majke“ počinje u subotu 5. marta. Prva radionica posvećena je carici Milici.

Carica Milica, kneginja Ljubica i kraljica Marija, stroge i samosvesne, mudre i plemenite vladarke, uzorne supruge i majke, bile su i strasne političarke. Srpske princeze bile su inspiracija autorki Jovani Kulauzov Reba da na edukativan i zabavan način otvori riznicu najzanimljivijih priča i skine veo tajni sa ovih izuzetnih žena-vladarki iz naše prošlosti.  Prva radionica  u ovom ciklusu namenjena znatiželjnim klincima i klincezama, a posvećena je carici Milici „3u1 – mudrost, plemeniotost i diplomatija Milice Hrebeljanović“.

Kneginja Milica Hrebeljanović – prva srpska vladarka, hrabra žena, koja je posle pogibije muža, sačuvala Srbiju i spasila svoj narod od uništenja. Da bi u tome uspela, morala je da donese teške odluke. Deca će na ovoj radionici saznati kakve je odluke donosila, ali i kako su se ponašale i izgledale princeze u srednjem veku, gde su živele i šta su radile. U kreativnom delu, učesnici će praviti srpsku srednjovekovnu krunu. Radionica  je jednako interesantna i dečacima, a vodi je Jovana Kulauzov Reba (autorka ciklusa slikovnica za decu Srpske princeze i vladarke)

Radionica traje od 11 do 13 časova i namenjena je deci uzrasta od 5 do 12 godina. Prijave za radionicu su obavezne na telefon 063 521 123 (sms: ime i prezime deteta i uzrast).

Druga radionica u ovom ciklusu posvećena je kneginji Ljubici Obrenović (12. mart), a treća kraljici Mariji Karađorđević (19. mart).

Još zanimljivih dečjih radionica potražite ovde.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share