Najveća regionalna konferencija o hrani Food Talk okupila je danas na Ribarcu ljubitelje i poznavaoce hrane i vina, kuvare, blogere, hedoniste i gurmane. Uz podršku gostiju iz Velike Britanije i Amerike, kao i stručnjaka iz regiona, kroz panele i studije slučaja, posetiocima su predstavljeni novi trendovi iz ove oblasti.

Gastro blogeri, šefovi kuhinja, poznata TV lica i vinari učestvovali su u diskusijama na razne teme. Za sve goste, poznati kuvar Jovica Jovičić iz Paklene kuhinje spremao je roštilj. Vojvođanski švedski sto bio je postavljen na ulazu, gde su se mogli probati tradicionalni specijaliteti od jagode i meda, štrudle, kiflice i salate.

Panel-Food-Talk

U pauzi između panela, prikazane su nošnje šokačkih, bunjevačkih i bačkih mladenaca. Ove nošnje uglavnom su stare preko sto godina, a zanimljivo je da su mlade vence na glavi morale da nose dok ne rode prvo dete.

Zagrebački književnik Igor Mandić predstavio je svoju knjigu koju je napisao sa suprugom Slavicom. On je govorio o bračnoj kuhinji i podelio sa učesnicima neke od svojih omiljenih specijaliteta koji se nalaze u kuvaru. Šef Kris Vilijams iz Amerike, vlasnik restorana u Hjustonu prezentovao je svoje veštine na Food Talk-u. Vilijams je pričao o pokretanju porodičnog biznisa iz svog ličnog iskustva.

Pored zabave, tu su bile i edukativne teme. O glutenu i organskim proizvodima govorili su tehnolozi, nutricionisti i šefovi organskih restorana.

food-talk-65

Ovogodišnja konferencija inspirisana je temom hrana na mreži. Postalo je uobičajeno da se, pre reči ‘prijatno’, hrana uslika i postavi na neku od društvenih mreža, pa je tako hrana inspiracija za preko 1.000 blogera u Srbiji.

Konferencija je zatvorena uz svirku Milana Mumina, benda The Frajle i tamburaše.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here