Magazin Vesti

Radijski voditelj Daško Milinović napadnut šipkama, siledžije ga pratile i ranije

dasko milinovic
Foto: N1

Daško Milinović, član popularnog radijskog dvojca Daško i Mlađa, pretučen je rano jutros u Novom Sadu, u blizini Osnovne škole “Vasa Stajić”.

“Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta”, kaže Milinović.

On je istu dvojicu primetio još u četvrtak ujutro te kaže da bi ih prepoznao.

Njegov kolega Mladen Mlađa Urdarević za 021.rs kaže da je jutrošnji događaj zapravo pravi pokazatelj u kakvoj državi živimo.

“Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli. U pitanju je očigledan i organizovani napad na njega”, kaže Urdarević.

Vest u celini pročitajte na sajtu 021.rs.

Milinović je 2011. počeo da vodi zabavni jutarnji program Uzbudilnik, zajedno sa Mladenom Urdarevićem. Uzbudilnik je počeo da se emituje 14. marta 2011. na talasima novosadskog radija AS FM. Uzbudilnik se emitovao i na beogradskom Radiju B92.

Ovaj voditeljski tandem je kasnije radio jutarnji program na novosadskom O radiju, a emisija od tada nosi naziv Alarm. Dvojac je 29. novembra 2016. pokrenuo sopstveni internet radio Daško i Mlađa, a rad radija finansira se uz pomoć novčanih priloga slušalaca.

Milinović je 27. decembra 2018. uhapšen pod optužbom da je posredstvom društvene mreže Tviter pretio Vladimiru Đukanoviću, poslaniku Srpske napredne stranke u Skuštini Srbije.

Ja sam Helena, imam 31 godinu i trebalo je da prijavim muškarca koji me je seksualno uznemiravao

88 Shares
Share via
Copy link