Magazin

Presuda Marjanoviću na 698 strana:“Nemoguće da je bilo ko sem Zorana napao i ubio Jelenu“

Jelena-Krsmanovic-Marjanovic-FOTO-FACEBOOK
Jelena Marjanović i Zoran Marjanović, FOTO: FACEBOOK

Zoran Marjanović je suprugu Jelenu ubio na podmukao i svirep način. Apsolutno je nemoguće da je bilo ko drugi osim Zorana Marjanovića na nasipu u Crvenki kod Borče 2. aprila 2016. napao i ubio Jelenu Marjanović,  navodi se u presudi Višeg suda u Beogradu u koju je Kurir imao uvid!

U presudi, koja je u ponedeljak (14. novembar) poslata svim strankama u postupku, uključujući i Zorana Marjanovića koji je u pritvoru Centralnog zatvora, na 698 stranica sudsko veće analiziralo je detaljno sve izvedene dokaze tokom postupka koji je trajao četiri godine.

Da je Jelenu napao iko sem Zorana, ona bi vikala i dozivala upomoć

– Da je u trenutku napada na Jelenu Marjanović bilo bilo koga drugog u blizini, nesumnjivo je da bi ona vikala i dozivala pomoć, te bi samim tim bila primećena, kako od strane surpuga, optuženog Zorana Marjanovića, koji bi mogao da je čuje i pomogne joj u trenutku životne ugroženosti – navodi se u presudi, koju je potpisala sudija Jelena Škulić .

Tokom detaljne analize svih izvedenih dokaza, najveći deo presude zauzelo je veštačenje baznih stanica i telekomunikacija.

Naime, sudski veštak je tokom suđenja izjavio da je Marjanović u vreme ubistva Jelene ugasio telefon na 26 minuta i upalio ga u 17.04, na mestu udaljenom 130 metara od mesta pronalaska njenog tela i da je do susreta Jelene i Zorana moralo da dođe.

– Odbranu Marjanovića sud je prihvatio u pogledu mesta i vremena, ali ne i načina na koji se odigrao kritični događaj. Naime, odbranu optuženog u delu u kom je naveo da je 2. aprila 2016. došao na nasipu u Borči zajedno sa Jelenom i njihovom ćerkom, sud je prihvatio- navodi se u presudi i dodaje:

– Međutim, njegovu odbranu u delu u kom je naveo da su se on i dete popeli na nasip posle 15-20 minuta pošto je Jelena počela da trči, zatim da ni jednog trenutka nije silazio s nasipa niti prilazio mestu na kom je pokojna ubijena i njen leš pronađen, sud nije mogao da prihvati ocenjujući je neiskrenom, neubedljivom, neživotnom, nelogičnom i nesaglasnom drugim izvedenim dokazima, a pre svega pisanoj dokumentaciji i preduzetim veštačenjima, te iskazima svedoka koje je sud prihvatio kao validne i verodostojne – navodi se u dokumentu suda.

Jelena se žalila na porodicu Marjanovića

Deo presude odnosi se i na analizu različitih iskaza koje su članovi Zoranove porodice dali o njihovim međusobnim odnosima, u odnosu na svedočenja Jeleninih prijatelja i porodice.

– U pogledu iskaza Vere Vukomanović, sud je imao u vidu da se radi o osobi koja je vrlo bliska porodici Marjanović i samom optuženom, kog je odgajala. Ona praktično, kako je objasnila, živi kod njih i u suštini je član porodice. Vera je odnos sa Jelenom opisala rečima „ma super, ma super, mislim, fantastičan, kako da kažem super“ – piše u presudi i dodaje se:

– Nasuprot tome, osobe bliske Jeleni, Teodora Krsmanović, tekta Ljubica Marković, zatim Nora Radić Karleuša, Zorica Gemović su navele da im se ona žalila da u „porodici više ne može da izdrži“ – dodaje se u presudi Višeg suda u Beogradu, na koju Zoran i njegovi branioci imaju rok od 15 dana da se žale Apelacionom sudu.

Blato na pantalonama

Sudsko veće, kao dokaze koji opovrgavaju Zoranovu odbranu, osim baznih stanica i veštačenja stručnjaka za telekomunikacije, navodi i mišljenje stručnjaka koji su naveli da je blato na njegovim pantalonama identično sastavu zemlje u delu kanala u kom je pronađeno Jelenino telo.

– Sud je poklonio veru sudskim veštacima koji su analizirali zemlju i naveli da samo uzorci iz kanala, sa mesta gde je pronađeno telo pokojne Jelene Marjanović poklapaju sa uzorcima zemlje uzete odeće optuženog Marjanovića, a da se zemlja uzeta izuzeta izvan tog mesta iz kanala postoji razlika – navedeno je u sudskoj presudi.

Izvor: Kurir

Izopačeni život Marjanovića pre Jeleninog ubistva, svekar ih sve kontrolisao jer je bio „gospodar duša“ (VIDEO)

 

68 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap