Koronavirus Magazin

Preminuo zbog koronavirusa, a nikada nije bio zaražen. Molio je za pomoć, ali bio je negativan

koronavirus zrtva

Britanac Šervin Hol (27) preminuo je posle kratke i teške bolesti. Za njegovu smrt direktni krivac je zapravo COVID-19, koji nikada nije ni imao.

Šervin je početkom godine posle vidljivih promena stanja u organizmu otkrio da ima rak. Na početnim pregledima konstatovano je da nije uznapredovao i pripisana mu je terapija s kojom bi trebalo da ga ima “pod kontrolom.

U međuvremenu je svet pogodila epidemija koronavirusa i svaka od zemalja je apsolutni prioritet dala lečenju pozitivnih ljudi od korone.

Šervin je ponovo došao na pregled u maju žaleći se na sve veće bolove u nogama, kao i na kvržice koje su se pojavile po njima, ali nijedan doktor mu nije izašao u susret sa skeniranjem i pregledima. Jednostavno, svi su bili opterećeni borbom sa koronavirusom.

“Molio je u maju za preglede. Nije mu bilo dobro. Nije Šervin bio od onih koji su bili hipohondri, žalio se uvek samo kad ima zbog čega. Plus, imao je rak. Kud ćete veći razlog da mu doktori izađu u susret. Ali dva meseca niko mu nije pomagao. Nijedan sken nije radio. Bolest je tada mnogo uznapredovala i kada je u julu i avgustu konačno prošao kroz seriju pregleda, utvrdili su da je u poslednjem stadijumu. Bili smo očajni. Zbog koronavirusa koji su doktori po Velikoj Britaniji u ovoj godini JEDINO lečili, izgubila sam supruga i oca mog deteta”, rekla je LaToja Hol, a preneo portal Objektiv.

Smrt Šervina Hola pogodila je mnoge na Ostrvu koji su optužili zdravstveni sistem da tokom cele godine svesno ignoriše druge bolesnike kako bi pomogli samo pozitivnima od koronavirusa.

“Doktor kojeg je Šervin poslednjeg video crveneo je od muke i neprijatnosti zbog te činjenice. Nije on kriv, da smo kod njega došli pre verovatno bi moj muž sada bio još živ. Priznao je da ceo svet u 2020. godini isključivo pomaže onima koji su zaraženi, ostalim bolesnicima daleko manje”, istakla je LaToja Hol.

Da li je Minjin život izgubljen – ili ispušten?

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link