Film Vesti

Preminuo glumac Toni Siriko, jedan od najharizmatičnijih i omiljenih likova iz Sopranovih

toni-siriko
Foto: Eugene Parciasepe/Shutterstock

Tuga za tugom se nižu jedna za drugom. Nakon Džejmsa Kana nažalost ispraćamo i Tonija Sirika u gangsterski raj. Majstor glume i kriminala nas je napustio sa ispunjenih 79 godina na Zemlji i nakon teške borbe sa raznim bolestima koje su delimično posledica ‘slatkog života’.

Naravno, sve pod uslovom da takva stvar poput gangsterskog raja postoji, a zaista bi trebalo posle ovog slučaja. Možemo da ne podržavamo ili podržavamo ljude od bezakonja, međutim kako ne voleti Polija Volnatsa, najbritkiji jezik podzemlja, čoveka bele kose i ispružene kombinacije malog prsta i kažiprsta u isto vreme, pasti na njegov šarm jače je od karaktera bilo kog ljudskog bića.

toni-siriko
Foto: Profimedia

I mora se reći da Poli čak nije prekretnica života za Tonija Sirika, ona se desila jedno 25 godina pre „Sopranovih“. Pre početka ’70-ih bio je krimos, 28 puta hapšen zbog fizičkih nasrtaja, pljački, nedoličnog ponašanja, konkretno ležao u Sing Singu zbog prinude, iznude i nezakonitog nošenja oružja, a onda je stigla pomenuta prekretnica i vrlo su interesantna dva prekretničara u toj priči.

Naime, Tonija Sirika je u prvi glumački posao, a to je bio film „Ludi Džo“, ubacio Ričard S. Kasteljano, kog se najbolje sećamo kao Klemence iz „Kuma“. Kad se već nakačio na filmsku industriju, Toniju je bio potreban glumoučitelj. Za to je poslužio Majkl V. Gaco, kog se takođe najbolje sećamo iz „Kuma“, ali dvojke, i to iz uloge Frenkija Pentanđelija. Lik Frenkija je inače i napisan kao zamena za Kasteljanovog Klemencu pošto s njim nije postignut dogovor da glumi i u drugom delu, tako da je to čitava jedna čorba zanimljivosti.

Sa svojih 30-ak godina naš Toni se našao s pravim ljudima, a moraju biti pravi ljudi čim su glumili u „Kumu“, tad se sabrao, posvetio glumi i Toni više nikada do današnjeg dana nije imao problema sa zakonom. Kad je već postao takav dobrica u međuvremenu, onda je i pošteno da dobije posao u šest filmova Vudija Alena, u „Dobrim momcima“, „Gotiju“ i više je nego pošteno što mu se desio Poli ‘Volnats’ Galtijeri iako je on čak audicirao za ulogu strica Džuniora.

Nije bilo lako odabrati svakom čoveku pravu rolu u „Sopranovima“ od te kamare silnih nebrušenih dragulja, ali sve je Dejvid Čejs skockao kako Bog i on zapovedaju, pa je danas celom svetu žao što odlazi obožavana i prepoznata stara baraba Toni Siriko. Ako, i treba da bude žao.

I nemojte nikad ulaziti u toalet bez da ste uvukli pertle u obuću… on bi tako želeo. Počivao u miru.

Izvor: Facebook/Gromade Filmske

Slavni glumac silovao ćerku kada je imala 14 godina: Rekao mi je da to svi očevi rade

OGLAS

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link