Vesti

Preminuo načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić

predrag marić
Printscreen

Od posledica koronavirusa život je izgubio Predrag Marić, višegodišnji načelnik Sektora za vanredne situacije . Nakon što mu je krajem prošle godine dijagnostikovan koronavirus, opšte stanje organizma pogoršalo se tokom januara, javlja danas RTS, a prenosi Danas.

Predrag Marić rođen je u 1964. godine u Smederevu, a nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu 1990., specijalizirao je iz oblasti terorizma, organizovanog kriminala i korupcije.

Nakon dugogodišnjeg angažovanja u MUP-u, postavljen je na mesto načelnika Odeljenja za inspekcijski nadzor u Upravi protivpožarne policije 2003. godine.

Načelnik Uprave za zaštitu od požara i spasavanja postaje 2005., a juna 2006. godine imenovan je za savetnika ministra policije.

Novu funkciju dobija 2007. godine i to mesto pomoćnika ministra unutrašnjih poslova, ali i mesto načelnika Sektora za vanredne situacije u trajanju od pet godina. Vlada Srbije 2012. godine produžila mu je mandat za još pet godina.

Odlikovan je ordenom nacionalnog reda za posebne zasluge za doprinos prilikom izgradnje sistema zaštite, a ukazom predsednika Srbije 2011. godine, odlikovan je zlatnom medaljom za revnosnu službu.

Dobitnik je i nagrade “Najbeograđanin” 2009. godine, a i autor je knjiga “Terorizam i organizovani kriminal”, “Upravljanje vanrednim situacijama”, kao i “Promet eksplozivnih materija”.

Uz sve pohvale, priznanja i funkcije bio je i predavač na Kriminalističkoj akademiji u Beogradu od 2010. godine na predmetu Sprečavanje i suzbijanje požara, havarija i eksplozija.

Vučić: Novi soj koronavirusa stigao u Srbiju

79 Shares
Share via
Copy link