Srbija Vesti

Preminuo popularni pevač narodne muzike Marinko Rokvić

marinko rokvic

Popularni pevač narodne muzike Marinko Rokvić preminuo je danas, potvrđeno je za nova.rs.

Rokvić je preminuo danas u 68. godini života. Podsetimo, ranije je objavljeno da je hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje teško.

Tim povodom se oglasila porodica Rokvić.

„S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni.“

Inače, Rokvić se dugo se borio i sa bakterijskom infekcijom. Marinko je ranije preležao koronavirus, prošlog decembra je išao na operaciju ciste i negde nakon nje dobio je bakterijsku infekciju koja nikako nije mogla da prođe.

Marinko Rokvić je karijeru započeo 1974. godine. U svojoj bogatoj karijeri snimio je dvadeset i jedan studijski album i nekoliko singl-ploča.

Iza njega je ostao veliki broj hitova: Skitnica, Svađalice moja mala, Potražiću oči zelenije, Zanela me svetla velikog grada, Polomio vetar grane, Da volim drugu ne mogu, Jedina moja, Ti za ljubav nisi rođena, Ljubav stara srce para, Tri u jednoj…

Život Silvane Armenulić bio je tragičniji i tužniji od njene muzike

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

99 Shares
Share via
Copy link