Koronavirus Magazin

U Nišu preminula porodilja (23) od posledica koronavirusa

respirator
Foto: Ilustracija/Thomas Lohnes/Getty Images

Dvadesettrogodišnja porodilja zaražena koronavirusom koja je bila smeštena u intenzivnu negu Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, preminula je jutros.

Kako je potvrđeno za RTS, ona je preminula ovog jutra nakon što joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zoran Perišić rekao je da se ona u devetom mesecu trudnoće zarazila koronavirusom i da nije imala nikakve pridružene bolesti.

Porođena je carskim rezom i rodila je zdravu devojčicu od tri kilograma i 400 grama.

Nakon toga morala je da bude vraćena na intenzivnu negu i iako je izgledalo da ide ka oporavku jutros joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

U Srbiji su od početka epidemije registrovana ukupno 893.023 slučaja zaraze koronavirusom, a do sada je testirano 5.498.341 osoba. Kovid 19 odneo je 7.926 života, a procenat smrtnosti iznosi 0,89 odsto. Na bolničkom lečenju je 5.197 pacijenata, navodi se na sajtu covid19.rs.

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

7 stručnih odgovora na tupavo pitanje ‘kako ja nevakcinisan ugrožavam vakcinisane?!’

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

98 Shares
Share via
Copy link