Predstava “Razvojni put Bore Šnajdera” biće premijerno izvedena izvedena u utorak, 17. maja u Srpskom narodnom pozorištu. Dramu Aleksandra Popovića režirao je Predrag Štrbac, a u ulozi Bore Šnajdera nastupiće prvak Drame SNP-a Radoje Čupić. Uz njega su i Strahinja Bojović, Miroslav Fabri, Stefan Juanin, Igor Pavlović, Dušan Vukašinović, Aleksandra Pleskonjić, Tijana Maksimović, Marija Medenica i Tijana Marković.

“Drama Razvojni put Bore Šnajdera, scenska karakteristika u četiri stavke, i danas pleni misterioznošću i dvosmislenošću svoje sjajne i nadmoćne ‘jasnoće’. U osnovnoj dimenziji, vreme, taj najbolji sudija u teatru i životu, pokazalo je da ironična i satirična saga o Bori Šnajderu, od ‘tragikomedije jezika’, neumitno postaje grandiozni ‘ginjol’ jednog mentaliteta.” (S. Jovanov, dramaturg)

Delo je  proglašeno polovinom devedesetih godina za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka. Popović je dobitnik Vanredne Sterijine nagrade za eksperimentalni rad iz oblasti komedije i nosilac je Sterijine nagrade na 12. Sterijinom pozorju 1967. godine za komad Razvojni put Bore Šnajdera (izvodio Atelje 212, Beograd).

Predstava će u utorak početi u 19.30 časova, a prve reprize su zakazane za sredu, 18. i ponedeljak, 23. maj.

Repertoar pozorišta pogledajte ovde.

 

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here