Dogadjaji Pozorište

Premijera Mocartove “Čarobne frule” za sve ali i za one najmlađe

Srpsko narodno pozorište će premijerno izvoditi Mocartovu operu “Čarobna frula”, po libretu Emanuela Šikanedera, na sceni “Jovan Đorđević” u subotu, 21. maja u 19 sati. Prmijera će se gledati kroz muški “dvogled”, a u ponedeljak 23. maja u isto vreme “Čarobna frula” će se gledati kroz ženski “dvogled”.

Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, ali ova verzija posebno je zabavna jer je prilagođena mlađoj publici koja tek otkriva čari pozorišta. Zato ovo nije klasično scensko izvođenje jer učestvuju pozorišni umetnici koji pevaju, pričaju, sviraju, diriguju i igraju bajku o princu koji je ostavio svoje kraljevstvo zbog potrage za ljubavlju.

carobna-frula-1

“Čarobna frula” SNP-a je posebna još i zato što će publika sedeti na sceni, zajedno sa pevačima i Orkestrom i svi zajedno slobodno se prepustiti uživanju u operskim arijama i koreografijama koje izvode solisti i članovi Hora, u muzičkim bravurama našeg Orkestra, predvođeni maestrom Jevtićem, vrcavom humoru naratora, maštovitoj scenografiji, koji će dočarati ovu operu. Svi zajedno poručuju: “Prizovimo bajku! Muzikom!”. Program se izvodi na srpskom jeziku, a ova operska avantura traje sat vremena. Kako kažu iz SNP-a, pozvani su svi koji pozorište vole iskreno, kao u detinjstvu.

Posetite Noć muzeja.

 

PARTNERI SAJTA


13 Shares
Share via
Copy link