Dogadjaji

Domaći hit film „Braća po babine linije“

Komedija Radoša Bajića „Braća po babine linije“ prikazuje se u Areni Cineplex od 21. do 27. aprila u Sali 4 od 19.30 sati.

To je komedija naravi i mentaliteta, koja kreće u susret milionskom auditorijumu poštovalaca, gledalaca i „vernika“ koje su  Radašin, Milašin, Dragojlo, sin Dragan, Radojka, Zlatana i ostali zauvek osvojili u kultnoj TV seriji „Selo gori a baba se češlja“.

U jednoj novoj i atraktivnoj dramaturškoj postavci i montaži, u komediji „Braća po babine linije“ videćemo sudar dva sveta. Jednog tradicionalnog, narodskog, koji prkosi globalizaciji i od kojeg po svaku cenu želimo da pobegnemo i drugog novog, uvezenog, savremenog, takozvanog modernog, sveta opsene, lakih para – koji nam je nametnut kao novi kulturni i civilizacijski vrednosni reper i trend. Možemo li relaksirati i nasmejati gledaoce do suza – a istovremeno zauzeti stav i poslati odgovornu društvenu poruku? Probali smo…

braca-po-babine-linije

Da bismo to uspeli, ovog puta protagoniste priče smo izmestili iz dobro poznatog seoskog ambijenta u nove, nepoznate okolnosti i situacije. Dali smo im nadu da mogu preko noći promeniti svoje živote na bolje i ostvariti svoje snove, uz uslov – da se odreknu sami sebe. U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), koje na početku filma zatičemo u „normalnom agregatnom stanju svađe bez ikakvog razloga“, jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob. Oni, vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu – kreću iz Petlovca na put… samo oni znaju gde – i koji? No, kako to u životu često biva, umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, „Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi“, a Milašin će „umesto da pre Radašina stigne do „blaga“ koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali“. Tako njihovo putešestvije ka boljem sutra – postaje put do beskraja.

Na ovom putu im se pridružuju i ostali radoznali stanovnici Petlovca. Radojka (Ljiljana Stjepanović), Zlatana (Olga Odanović) i sin Dragan (Nenad Okanović) kreću u potragu za Radašinom i Milašinom. Igrom slučaja, vođeni različitim ciljevima, u nekom momentu na jednom mestu se okupljaju svi Petlovčani, ujedinjeni pred pitanjem: „Gde su braća po babine linije!?“

Još zanimljivih filmova potražite ovde.

Arena cineplex

 

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

19 Shares
Share via
Copy link