panama-film-premijera
Dogadjaji

Premijera domaćeg filma koji je osvojio Kan

Film Panama sinoć je premijerno prikazan u Areni Cineplex. Radi se o filmu reditelja Pavla Vučkovića koji je svetsku premijeru imao ni manje ni više, nego na najprestižnijem filmskom festivalu u Kanu. On je francuskoj publici predstavljen još u maju, i to u glavnoj kategoriji. Novosađani su imali priliku da ga pogledaju na ovogodišnjem Cinema City festivalu, a od juče konačno ga možemo gledati i u bioskopima.

Ekipa filma koju čine mladi glumci, reditelj i scenaristi, sinoć je bila u Novom Sadu, a reditelj Pavle Vučković je tom prilikom otkrio ko su mu lični uzori, i kako je Panama ustvari nastala.

– Svi veliki reditelji su me oduvek inspirisali, ali bih posebno izdvojio Tarantina i Hičkoka. Upravo Hičkokov film Vrtoglavica me je i inspirisao da napišem scenario za Panamu, a moji uzori se stalno menjaju, u zavisnosti od toga na kakvom filmu radim – kaže mladi reditelj.

Pogledajte kako su domaći glumci izgledali u detinjstvu

Film Panama je ljubavna priča, koja polako prerasta u triler, a gotovo sve scene snimljene su u Beogradu. U filmu igraju Slaven Došlo, Jovana Stojiljković, Miloš Pjevac, Nebojša Milovanović i Tamara Dragićević.

https://www.youtube.com/watch?v=cFtwLk9AAx0

Reditelj kojem je ovo prvi dugometražni film kaže da je zadovoljan kako je publika prihvatila film u svetu, nada se ponudama sa američkog tržišta i smatra da se naša publika ipak dosta razlikuje.

– Publika je na jedan način prihvatila film u Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu, a drugačije u Francuskoj, Varšavi i Koreji. Ovo je donekle i razumljivo, jer je teško prevesti komične situacije, i tip publike je jednostavno drugačiji, ali ja sam generalno veoma zadovoljan – kaže Vučković.

Film možete pogledati u Areni u 18.30h i 20.40, a do tada, uživajte u trejleru.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share