Uncategorized

Premijera: Amanet, film kakav nije viđen kod nas

Novosadska publika je sinoć po prvi put mogla da uživa u najnovijem domaćem kinematografskom ostvarenju pod nazivom “Amanet”, ali i da aplauzom pozdravi glumačku ekipu koja je vredno radila na ovom trileru.

Zagonetnu priču o Todoru (Ljubomir Bulajić), vrednom i ambicioznom studentu, koji živi skromno sa majkom režirao je Nemanja Ćipranić. U Todorov život na čudan način, naizgled slučajno, ulazi Višnja (Milena Živanović), trudna devojka kojoj je očajnički potrebna pomoć i zaštita. Njihov odnos veoma brzo prerasta u ljubav, koja se dodatno zakomplikuje kada Todor odluči da uspostavi vezu sa ocem, uspešnim biznismenom koji ga je napustio još kada je bio dete. Do kraja filma prisutna je neizvesnost – postavlja se pitanje ko je Višnja i koji su njeni ciljevi…

amanet-ljubomir-bulajic-glumac

Glumačku ekipu čine još i Danica Maksimović, Svetozar Cvetković, Goran Radaković, Marija Vicković, Jelisaveta Orašćanin i mnogi drugi.

Danica Maksimović koja u filmu glumi Todorovu majku Radmilu, ispričala je za Luftiku da je film na neki način snimljen uz pomoć štapa i kanapa.

– Došli smo do kraja nakon 2 godine divnog, ali i teškog perioda, golgote. Niko nam od institucija nije pomogao, niti pritekao u pomoć. Nije bilo nimalo lako. Mi smo se udružili i donosili od kuće haljine, nakit… Prijatelje, kumove, rodbinu, poznanike, neke svoje smo morali da animiramo, da ih molimo za pomoć. Ali sve se to na kraju zanemari – ispričala je ona.

amjanet-danica-maksimovic-glumica

Prema njenim rečima Radmilina ličnost se dosta razlikuje od drugih ženskih likova koje je u svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri imala prilike da igra, te da je zbog toga ova uloga za nju predstavljala veliki izazov. Na pitanje koji će joj momenat ostati upamćen sa snimanja, Danica se s osmehom na licu prisetila telefonskog razgovora sa Nadom Macurom:

– Kada sam pozvala Nadu, odmah je logično pomislila da se nešto ozbiljno desilo. Rekoh joj: „Ma ne, nije mi ništa… snimamo film i trebaju kola hitne pomoći na 2 – 3 sata radi scene u kojoj me iznose“. Bilo im je čudno što tražim za sebe hitnu pomoć. Sve su oni to lepo organizovali, međutim, taj dan se ne snimi ta scena. Neki kadar je bio bitniji, a oni su jadni sedeli i čekali – kroz smeh se priseća Danica.

Publika će film Amanet u bioskopu “Arena Cineplex” biti u prilici da gleda od 18.30 i 20.40 časova.

Anita Čolak

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link