stop-city
Dogadjaji Izložbe

Predstavljanje i izložba radova projekta „Stop City“

Izložba radova nastalih u okviru projekta „Stop City“ otvara se u četvrtak 15. septembra u 19 sati u Atelje galeriji „Dragan Kurucić“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Istog dana u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti (Đure Jakšića 7) od 14 do 18 sati biće odrćana prezentacija i projekcija ovih radova.

Međunarodni projekat univerzitetske saradnje pod nazivom STOP CITY realizovan je u periodu  od 5. do 15. septembra 2016. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ovogodišnja radionica, sa učešćem francuskih, italijanskih i srpskih studenata, jeste druga po redu i njena tema je grad Novi Sad. Nakon analize stanja nastale su umetničke intervencije kroz različite pristupe gradu: urbani dizan, pejzažna arhitektura, arhitektura, dizajn, scenografija i grafički dizajn.

stop-city-1

U projektu učestvuju Nacionalna visoka škola za arhitekturu i pejzažnu arhitekturu u Bordou (Francuska), Visoka umetnička škola u Bordou (Francuska), Politehnički univerzitet u Milanu – Fakultet za dizajn (Italija), Fakultet tehničkih nauka, Departman za arhitekturu i urbanizam, Novi Sad (Srbija) i Akademija umetnosti Novi Sad (Srbija).

Još dešavanja potražite ovde

 

Luftika

Share Tweet Share Share Follow