ricard_treci_zabranjen_u_ujvideki_szihaz
Izvor: uvszinhaz.com,
Dogadjaji Pozorište

Predstava Ričard Treći zabranjen u pozorištu Újvidéki Színház

Predstava Ričard Treći zabranjen, autora Meteja Višnjaka na repertoaru je u četvrtak 17. marta od 19 časova u novosadskom pozorištu Újvidéki Színház. Režiju je uradila Anka Bradu, a u predstavi igraju Aron Balaž, Silvija Križan, Zoltan Širmer, Atila Mađar, Arpad Mesaroš, Ištvan Kereši, Atila Nemet i drugi.

Glavni lik je ruski reditelj Mejerholjd, a u predstavi je reč o njegovim realnim ili izmišljenim sukobima i odnosu sa kolegama, porodicom, likovima svojih dela, o njegovim unutrašnjim nemirima i kolebanjima. Predstava traje 145 minuta, a donator predstave je Uprava za kulturu i obrazovanje grada Novog Sada.

ricard_treci_zabranjen
Izvor: uvszinhaz.com/

Metej Višnjak je rumunski pisac koji živi u Francuskoj, te piše na tom jeziku, a u svojim delima se bavi temom apsurda koji posmatra kao stanje celokupnog sveta. U svojim komadima, Metej Višnjak predstavlja identitet postdiktatorskih zemalja istočne Evrope, za njega je karakteristična snažna analiza čoveka, bilo da ga smešta u blisku prošlost ili daleku budućnost.

Rediteljki Anki Bradu ovo je četvrta predstava koju režira za novosadsko pozorište, posle uspešnih predstava Istorija komunizma, Mizantrop, i Rosmerholma.

Pročitajte šta još možete pogledati u pozorištu ove sedmice

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share