Dogadjaji Pozorište

Predstava o ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski u GMS

Predstava „Od raja do beznjenice“ treći put će biti izvedena u subotu 9. aprila u 18 sati u Galeriji Matice srpske povodom 175 godina od rođenja Laze Kostića. To je uzbudljiva, intrigantna, emotivna priča o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski, kćeri jednog od najbogatijih ljudi Austro-ugarske carevine, Lazara Dunđerskog.

Ljubav Laze Kostića prema Lenki Dunđerskoj ovekovečena je pesmom Santa Maria della Salute. A da li je Lenka volela Lazu, 29 godina starijeg pesnika? Šta je osećala prema njemu? Zašto se Laza oženio Julijanom Palanački? Šta je uzrok prerane smrti Lenke Dunđerski? Sve ovo i još ponešto publika može da sazna u predstavi „Od raja do beznjenice“.

Predstava je deo šireg projekta pod nazivom „Čudesni svet Dunđerskih“ koji za cilj ima da se široj javnosti predoči značaj ove porodice, njihovo graditeljsko i ekonomsko-privredno nasleđe, kao i da se osvetle one značajne ličnosti koje su u Dunđerskima našle pouzdane prijatelje i dobrotvore, poput Laze Kostića, Zmaj Jove Jovanovića, Uroša Predića, Mihajla Pupina i drugih.

Pre izvođenja predstave „Od raja do beznjenice“ publika ima priliku da čuje monodramsko kazivanje testamenta Bogdana Dunđerskog koji sve svoje imanje ostavlja Matici srpskoj.

Autor je Zoran Subotički, a igraju Miodrag Petrović (Lazar Dunđerski), Ervin Hadžimurtezić (Laza Kostić) i Jovana Radovanović (Lenka Dunđerski). Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se rezervisati na telefon 021/4899013, a preuzimaju se dva sata pre početka predstave u Galeriji Matice srpske.

Pogledajte šta vas očekuje na platou ispred Spensa

 

94 Shares
Share via
Copy link