krcmarica-mirandolina-predstava
© Pozorište Boško Buha
Pozorište

Predstava Krčmarica Mirandolina – senzualnost i erotika

Predstava Krčmarica Mirandolina gostovaće u subotu 28. novembra u Novom Sadu. predstava počinje u 20h u Velikoj pozorišnoj sali poslovnog centra NIS-a.

Mirandolina je priča o neodoljivoj krčmarici, o ženi koja svojom harizmatičnošću osvaja muškarce, zavodi ih, sukobljava, dovodi ih do ruba egzistencije, do emotivnih slomova. Priča o dominantnom ženskom principu, o snazi ženske senzualnosti i erotike, o snazi ženskog uma i nepogrešivoj taktici u osvajanju i najtvrđih muških srca.

Mirandolina predstavlja prototip žene koja koristeći svoje vrline, kako mentalne tako i telesne, koncipira svet oko sebe onako kako ona to sama želi, određujući sudbine brojnih muškaraca koji za njom gube glavu. Priča o manipulaciji emocijama od strane racionalne i prema emotivnom muškom svetu surove i beskompromisne žene, sa ciljem da ženski princip nadvlada muški i da žena postane vladar naizgled jačem muškom principu.


“Radnju komada „Krčmarica Mirandolina“ smestili smo u pedesete godine prošlog veka, u doba italijanskog neorealizma. To podrazumeva da na sceni sve bude pravo, a s obzirom na to da se radnja komada događa u krčmi, znači da će tokom predstave biti na stolu puno hrane, pića, tanjira, čaša, šolja… Neophodni su frižider i šporet, pa čak i sudopera. Glumci moraju da jedu i piju baš kao u krčmi…”

Reditelj: Jug Radivojević
Dramaturg: Ivana Dimić
Scenograf: Aleksandar Denić
Kostimograf: Jelena Stokuća
Muzika: Kristina Kovač

LICA
Vitez od Ripafrate – Andrija Milošević
Markiz od Forlipopolija – Goran Jevtić
Konte od Albafiorte – Nenad Nenadović
Mirandolina, gostioničarka – Katarina Žutić
Ortenzija, glumica – Andrijana Oliverić
Dejanira, glumica – Jelena Trkulja
Fabricio, momak u gostionici – Uroš Jovčić
Vitezov sluga – Dejan Cicmilović

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

1 Comment

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share