Lifestyle

Prednosti i zablude japanskog iscrtavanja obrva

Novi trend japanskog iscrtavanja obrva je došao i u Novi Sad. Otkrivamo vam koje su to prednosti i zablude ovog trenda.

Novosađanke idu kod microblading artist Sonje Cvetić da im radi japansku metodu iscrtavanja obrva, zato što ona iscrtava tako da izgledaju što prirodnije i prema anatomiji lica. Ona za Luftiku govori o najčešćim mitovima u vezi sa ovim trendom.

obrve-make-up
privatna arhiva

– Devojke prvo misle da mnogo boli, plaše se da neće izgledati prirodno, ali su to predrasude  – kaže Sonja i dodaje da je proleće idealno vreme da se obrve crtaju, jer sunce, vrućine i more mogu imati negativne uticaje.

Pigment se unosi plitko pod kožu, tako da nema krvarenja i otečenosti, što je jedna od najvećih zabluda u vezi sa ovom metodom.

Sonja Cvetić oblik, boju i izgled kreira prema anatomiji lica i gleda da uz sve to, uskladi i želje klijenta.

sonja-obrve
privatna arhiva

– Obično one imaju svoje zahteve ili žele da izgledaju od kao neke poznate ličnosti ili Novosađnke kojima sam crtala, ali ja ne radim po šablonu, jer je svako lice drugačije – ističe Sonja.

Novosađanke često traže da im se urade obrve po uzoru na svetske i domaće zvezde, a zapravo ne znaju da će time napraviti grešku ukoliko takve obrve ne pristaju njihovom obliku lica. Zbog toga je važno poznavati anatomiju lica.  Prva korekcija se radi posle 3 do 4 nedelje od prvog tretmana, kako nam je objasnila Sonja.

japansko-crtanje
privatna arhiva

Japanska metoda iscrtavanja obrva je tehnika koja spada u polutrajni make-up.  Specifična je po tome što se obrve ne popunjavaju kompletno bojom, nego se iscrtava dlačica po dlačica. Razlika između prirodne i nacrtane dlačice je skoro nevidljiva, a tretman je gotovo bezbolan.

– Važno je istaći da su boje koje se koriste testirane i sertifikovane po svim standardima Evropske Unije, ne sadrže teške metale niti AZO boje. Pigmetni su mineralnog porekla i hipoalergeni – kaže Sonja.

Obrve su, kako kažu šminkri, ram lica, ukoliko su one uredne možete ići i bez šminke, dok sa šminkom pravilno uređene obrve daju blistavi izgled. Uredne obrve su važne zbog toga što sa njima odajete utisak negovane žene, koja vodi računa o svojoj koži i licu.

Prednost ovog tretmana je što se obrve ne mogu izbrisati kao što je to slučaj kod obične šminke. One su postojane u teretani, na plaži, bazenu… Oči dobijaju svoj besprekoran „ram“, lice izgleda mlađe i vedrije, a pogled „otvoreniji“.

Tretmani lica ZA i PROTIV!

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ahahahah kakva laž da ne boli!!! Boli,zaista….Ja sam istetovirana i mogu da kažem da me je ovo više bolelo,a baš tolerisem bol i imam visok prag tolerancije na isti. No dobro ,sve je individualno,ali da ne boli uopšte je laž! Pozdrav
    I ako mogu da preporucim,preporučila bih European Estetic Academy i Maju Fajfer iz NS-a.

159 Shares
159 Shares
Share via
Copy link