Branislav Bane Kerac strip_687x412
Foto: privatna arhiva
Dogadjaji Tribine

Predavanje o Banetu Kercu, guruu svetskog stripa

Predstavljanje Baneta Kerca i njegovog opusa biće održano 17 u sredu, 17. februara u 19 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada. Ovo je prvo predavanje iz ciklusa „Art exclusive“.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku ove godine da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

Ciklus je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstaviti putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

zagor strip Bane Kerac_687x412
Foto: privatna arhiva

Ciklus će početi predstavljanjem Branislava Baneta Kerca, jednog od najpoznatijih strip crtača kod nas, ali i širom sveta. Njegov bogat stvaralački opus broji preko 4.000 ostvarenih strip tabli i ilustracija u edicijama širom sveta. Jedno vreme je crtao licencno izdanje „Tarzana“, a njegov „Cat Claw“ je proglašen za najpopularniji strip magazina „Magnum“ i to ga je uvrstilo u red svetski poznatih autora sa ovih prostora.

Susreti sa autorima će se održavati jedanput mesečno. Ulaz je slobodan, a sve informacije možete pronaći na sajtu Kulturnog centra.

Saznajte koji nas događaji čekaju u februaru

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share