Magazin Novi Sad

Nasilniku iz NS koji je brutalno pretukao ženu sa detetom odbijena žalba

Prebijanje žene Ćirpanova 2
Foto: Kurir.rs/S.S., Printscreen/Instagram

Nasilniku A.G. (23) iz Novog Sada, koji je krvnički pretukao nevenčanu suprugu Dariu T. (28), takođe iz Novog Sada, u centru grada, 05. juna, danas je odbijena žalba za ukidanje pritvora.

Podsetimo, incident se dogodio u blizini Futoške pijace, u Ćirpanovoj ulici, a nesrećna žena je od siline udaraca koje joj je zadao A.G, dok je u naručju držala bebu, pala na beton. Komšije su mobilnim telefonom snimile čitav incident i odmah alarmirale policiju, koja je izašla na teren i uhapsila nasilnika.

Snimak je naišao na oštru osudu novosadske javnosti.

Prvobitno mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a zatim i pritvor od u trajanju od 30 dana.

Odbijena žalba jer bi mogao ponoviti krivično delo

Krivično vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu danas je odbilo žalbu branioca osumnjičenog A. G. (23), izjavljenu protiv rešenja sudije za prethodni postupak kojim je osumnjičenom određen pritvor, a za kog postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično delo nasilje u porodici.

– Krivično vanpretresno veće ovog suda smatra da je sudija za prethodni postupak pravilno našao da u konkretnom slučaju stoje razlozi za određivanje pritvora jer bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo, zbog čega je žalba njegovog branioca odbijena kao neosnovana – saopšteno je iz Službe za informisanje Osnovnog suda u Novom Sadu za „Kurir“.

Pritvor po trenutnom rešenju može trajati do 6. jula

Pritvor je određen nakon saslušanja osumnjičenog, koji se tereti za krivično delo nasilje u porodici, i to iz razloga što sud smatra da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo.

Pritvor po ovom rešenju može trajati do dana 06.jula, a protiv sudske odluke o pritvoru, osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe vanpretresnom veću Osnovnog suda u Novom Sadu.

Izvor: Telegraf

Dariu iz Novog Sada partner tukao jer mu je kasnila plata, hteo da je iseče testerom

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

45 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap