Radionice

Pravimo selekciju za kolekciju – radionica za decu

Tokom trajanja gostujuće izložbe Istorijskog muzeja Srbije iz Beograda Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića u Galeriji Matice srpske će se tokom februara održati ciklus kreativnih radionica za decu Iz tajne škrinje kraljice Natalije. Izložba je povod da kroz igru i zabavu deca saznaju i nauče nešto više o istoriji svoje zemlje i o dinastiji Obrenović. Uz pomoć izloženog dokumentarnog materijala, fotografija i pisama, oni će upoznati kraljicu Nataliju, kralja Milana, njihovog sina Aleksandra i život jedne kraljevske porodice.

Interaktivnim vođenjima kroz izložbu kustosi Galerije i pedagozi će pokrenuti dečju maštu i mališanima pružiti mogućnost da što bolje razumeju ovaj deo naše istorije. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim: kustosi-edukatori, saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Radionice se održavaju svake subote od 11.00 do 12.30 sati, a namenjene su deci uzrasta od 5 do 11 godina. Cena ulaznice je 150.00 dinara.

Na radionici Pravimo selekciju za kolekciju razgovaraćemo o tome zbog čega neko pravi
kolekciju i kako je gospodin Branko Stojanović prikupljao predmete o životu kraljice Natalije Obrenović. Svako dete će reći da li ima neku svoju kolekciju i kakvu, i objasniti drugarima šta ona za njega znači. Potom će razgledajući Stalnu postavku videti na koji način Galerija Matice srpske posetiocima predstavlja umetnička dela koja je prikupila, što će ih podstaći na razmišljanje na koji način bi oni svoju kolekciju izložili u muzeju. U kreativnom delu će nam prikazati kako bi izgledala izložba njihove kolekcije.

Za više informacija možete se obratiti Miroslavi Žarkov na 0214899014 i Jeleni Ognjanović na 0214899018 ili na decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Add Comment

Click here to post a comment