Lifestyle

Pravilo “šest minuta” garantuje nezaboravan seks i orgazmičko zadovoljstvo

seks-astrologija

Seksualni stručnjaci su otkrili veoma jednostavno pravilo “šest minuta” koje garantuje postizanje većeg zadovoljstva u seksu.

Zapravo, ovo pravilo se zasniva na uvođenju predigre koja treba da traje najmanje šest minuta pre nego što krenete u glavnu akciju.

Zadovoljavanje pre penetracije treba da predstavlja i jednom i drugom partneru zadovoljstvo, međutim često je nepravedno zanemareno kod ljubavnih parova, piše Telegraf.

U studiji naučnika iz Kanade, kojom je obuhvaćeno 1.500 ljudi, pronađeno je da osobe koje su pre konkretne seks-akcije uživali u predigri koja je trajala najmanje šest minuta bili su veoma seksualno zadovoljni.

Istraživanje je naručila kompanija “Trojan”, a naučnici su zahvaljujući različitim testovima utvrdili da se većina muškaraca slože da pravilo šest minuta donosi pravi užitak, ali “ipak mogu da dožive orgazam i bez njega” – u poređenju sa 61 odsto žena kojima je predigra potrebna da se opuste.

– Šest minuta je najmanje vremena koje treba da posvetite predigri. Ovo je jednostavan način koji ljudi mogu da praktikuju u svojoj vezi, a da ih ne košta ništa – objasnio je Robin Milhusen, profesor seksualnosti sa Univerziteta Gvelf.

Studija je takođe pronašla da 56 odsto muškaraca i 55 odsto žena je osećalo veće zadovoljstvo ukoliko je sa svojim partnerom razmenjivalo nežnosti nakon seksa, poput maženja.

7 brutalno dobrih poza u seksu koje garantuju najjači orgazam kod žena

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ja vise volim 60, ako se ima vremena. Da li je moguce da postoje muskarci kojima je tzv, “predigra” nuzno zlo? I, da li se takvi ipak zovu “muskarci”?

4.1K Shares
4.1K Shares
Share via
Copy link