repertoar_pozorista_od_7_do
Izvor: uvszinhaz.com
Dogadjaji Pozorište

Pozorišni repertoar od 7. do 13. marta

Za vas smo izdvojili najbolje što možete pogledati u novosadskim pozorištima ove sedmice, a ne zaboravite da vas i dalje u martu u Srpskom narodnom pozorištu povodom 155. sezone očekuje poseban popust – ulaznica 200 dinara.

Ponedeljak

Zojkin stan

Radnu sedmicu najbolje je započeti komedijom, te u SNP-u, na sceni Pera Dobrinović možete pogledati komediju Mihaila Bulgakova u režiji Dejana Mijača od 19 časova i 30 minuta. Igraju Jasna Đuričić, Jovana Mišković, Igor Pavlović, Boris Isaković i drugi.

Mali princ

Iste večeri u pozorištu Újvidéki Színház od 19 časova pogledajte predstavu Mali princ rediteljke Margarete Taboroši. U ovom, jednom od najčitanijih dela na svetu, uloge tumače Livia Banka, Gabriela Crnković, Emina Elor, Agota Ferenc, Daniel Gomboš…

Utorak

Kad je opera srela film

Ponovo ste u prilici da prisustvujete gala koncertu solista, hora i orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta koji će se izvoditi od 19 časova na sceni Jovan Đorđević. Dirigent je Mikica Jevtović, a koncert traje dva sata i 30 minuta sa jednom pauzom.

Sreda

Ivona, Burgundska kneginja

Ovo delo Vitolda Gomboroviča režirao je Radoslav Milenković, a u glavnim ulogama našli su se Marko Savić, Tijana Maksimović, Marija Medenica, Predrag Momčilović. Predstavu možete pogledati u sredu na sceni Pera Dobrinović od 19 časova i 30 minuta, a reč je komediji sa tragičnim posledicama i društvenoj satiri o surovim pojedincima.

ivona_burgundksa_kneginja
Izvor: snp.org, Srđan Đurić

Piaf-Marche

Iste večeri u pozorištu Újvidéki Színház od 20 časova očekuje vas predstava Piaf-Marche koja predstavlja omaš čuvenoj francuskoj pevačici Edit Pjaf. Predstavu o životu i tragičnoj sudbini ove pevačice režirala je Kinga Mezei. Pvačicu igra Kinga Mezei, a ljubav njenog života igra Ištvan Kereši.

Četvrtak

Čikaške perverzije

Ovu urnedbesnu komediju rađenu po motivima drame Seksualne perverzije u Čikagu Dejvida Memeta ne smete propustiti u četvrtak od 20 časova na Velikoj sceni Pozorišta mladih. Dragan Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Djordjević su od ovog dela napravili kultnu predstavu sa više od 200.000 gledalaca.

Dekameron

Predstavu Dekameron režirala je Ana Tomović, a dramaturg je Vuk Ršumović, a možete je pogledati u četvrtak na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta sa početkom u 19 časova i 30 minuta. U predstavi graju Marko Savić, Filip Đurić, Nenad Pećinar, Sanja Ristić Krajnov, Jovana Stipić, Milica Grujičić, Draginja Voganjac, Milan Kovačević, Tijana Maksimović i Radoje Čupić.

Petak

Glumac sam glumac Sam glumac

U pozorištu Promena u petak od 20 časova možete pogledati gostujuću predstavu, master projekat Uroša Milivojevića sa Fakulteta Umetnosti Univerziteta u Prištini. Reč je o autorskom delu rađenom po tekstu Zijaha A. Sokolovića Glumac je Glumac je Glumac.

Subota

Neoplanta

Ova predstava reditelja Andraša Urbana i dramaturga Kate Đarmaši, inspirisana je romanom Lasla Vegela i svakodnevnim, realnim životom. Igraju Gabriela Crnković, Emina Elor, Agota Ferenc i drugi, a ovu priču o jednom gradu i svim gradovima oko nas možete pogledati u pozorištu Újvidéki Színház u subotu od 18 časova.

Revolucija – OTKAZANA

U subotu vas u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Jovan Đorđević od 20 časova očekuje predstava Revolucija – Otkazana! Ova predstava, koja se vodi i kao javni događaj, kulturno-umetnički program, počela je istraživanjem rada komunističkog koreografa i njegove grupe, a poziva publiku na kritičko putovanje kroz nedavne revolucije u Evropi, prestavljene kroz ples i performans. Režiju i koncept uradio je Saša Asentić, a neki od izvođača su Jelena Alempijević, Saša Asentić, Aleksandar Ašur, Sonja Batić, Jelena Danguzov.

revolucija_otkazana
Izvor: snp.org.rs, Aleksandar Ramadanović

Nedelja

Čarobnica iz ulice Bonžur

Nedelju posvetite deci i odvedite ih na zanimljivu predstavu – Čarobnica iz ulice Bonžur u 11 časova u Pozorištu mladih. Ova predstava autora Pjera Griparija i rediteljke Emilije Mrdaković preporučuje se deci starijoj od pet godina, a vaša deca sigurno će uživati u priči o neobičnoj ulici i zloj čarobnici ispričanoj od strane Slobodana Ninkovića, Slavice Vučetić i Saše Latinović.

Više o događajima u Novom Sadu pročitajte ovde

Luftika

Share Tweet Share Share Follow