violinista_na_krovu_repertoar
Izvor: uvszinhaz.com
Dogadjaji Pozorište

Pozorišni repertoar od 21. do 27. marta

Pročitajte šta vas zanimljivo očekuje ove sedmice u novosadskim pozorištima. Po nešto za svakog!

Ponedeljak

Černodrinski se vraća kući

Studenti glume treće godine na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu izvode predstavu Černodrinski se vraća kući u pozorištu Promena večeras od 20 časova. Režiju za ovaj komad Gorana Stefanovskog uradio je Ljuboslav Majera, a igraju Ana Milosavljević, Viktorija Palfi, Danica Grubački, Danilo Brakočević, Ivan Ninčić, Mladen Vuković, Nikola Jezdić, Sofija Mijatović i Stefan Ostojić.

Balerine

Večeras u Srpskom narodnom pozorištu sa početkom od 21 čas na Kamernoj sceni možete uživati u dokumentarnoj predstavi o životima umetničkih igračica u Srbiji danas. Predstava je urađena u saradnji Foruma za novi ples Baleta SNP-a i Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Režiju je uradila Milena Bogavac, a koografiju Olivera Kovačević Crnjanski. Neke od izvođačica u koje pokazuju koliko je rada, ljubavi i truda potrebno da bi se bavili umetnošću igre su Jelena Alempijević, Sonja Batić i Milena Krkotić.

Utorak

Ožalošćena porodica

Nešto drugačiju Nušićevu Ožalošćenu porodicu imate priliku da pogledate u utorak na Velikoj sceni Pozorišta mladih od 20 časova. Naime, likovi ove komedije transformisani u lutke, a time je doživljaj utoliko drugačiji – vizuelno i zvučno je upečatljivija i glumački zahtevnija. Adaptaciju i režiju uradila je Emilija Mrdaković, a u predstavi igraju Slobodan Ninković, Slaven Došlo, Marija Mitrović, Kristina Savko, Danilo Milovanović i drugi.

Sreda

Nabuko

U sredu uveče od 19 časova na sceni Jovan Đorđević SNP-a pogledajte čuvenu Verdijevu operu Nabuko. Dirigent je Aleksandar Kojić, a reditelj Dejan Miladinović. U predstavi koja sa dve pauze traje dva sata i trideset minuta učestvuju orkestar i hor SNP-a i statisti.

Violinista na krovu

Na sceni Pera Dobrinović SNP-a isto veče izvodi se mjuzikl Violinista na krovu po tekstu Džozefa Stejna, a reditelj je Atila Bereš. Ovaj mjuzikl produkt je prve saradnje između pozorišta Újvidéki Színház, a igraju Aron Balaž, Gordana Jošić Gajin, Emina Elor, Agota Ferenc i drugi. Na humorističan način u mjuziklu je predstavljena sudbina jevreja u carskoj Rusiji na početku XX veka.

Četvrtak

Lepotica i zver

Predstava za decu stariju od šest godina, Lepotica i zver igra se u Pozorištu mladih u četvrtak u 18 časova. Autor je Stevan Koprivica, u predstavi igraju Slobodan Ninković, Kristina Savkov, Saša Stojković, Jelena Galović, Saša Latinović. Odvedite decu na ovu predstavu jer lepota je lepša, ne kada se poseduje, nego kad se podeli sa nekim.

Piaf marche

Koprodukcija pozorišta Deže Kostolanji i pozorišta Újvidéki Színház, a predstavlja omaš čuvenoj francuskoj pevačici Edit Pjaf. Predstavu o zanimljivoj ličnosti ove pevačice, čije pesme i dalje imaju veliki uticaj na muziku, uradila je Kinga Mezei, koja istovremeno i glumu poznatu pevačicu. Predstava se izvodi se u četvrtak u pozorištu Újvidéki Színház sa početkom od 19 časova.

piaf_marche_predstava
Izvor: uvszinhaz.com

Petak

Državni posao – uživo sa televizorom

Poznati novosadski trojac Dimitije Banjac, Dejan Ćirjaković i Nikola Škorić u petak uveče od 20 časova na sceni Jovan Đorđević SNP-a izvešće predstavu Državni posao – uživo sa televizorom. Ne propustite da proverite šta su vam Čvarkov, Boškić i Torbica spremili ovog puta.

Subota

Koncert Masima Savića

Pevač hitova kao što su Sjaj u tami, Suze nam stale na put, Iz jednog pogleda, Zar više nema nas i mnogih drugih pred novosadskom publikom u subotu će održati koncert na sceni Jovan Đorđević u SNP-u. Koncert počinje u 20 časova.

Potpuno skraćena istorija Srbije

U subotu u Pozorištu mladih na Velikoj sceni u 20 časova igra se predstava Potpuno skraćena istorija Srbije. Ova predstava rediteljke Olje Đorđević, na kritički, humorističan način, ali uz dozu satire poigrava se događajima iz srpske istorije, sve i da u njima nema mesta za smeha. Autori teksta su Maja Pelević i Slobodan Obradović, a glume Slavica Vučetić, Kristina Savkov, Slaven Došlo, Slobodan Ninković…

Nedelja

Veseli muzičari

U Pozorištu mladih u nedelju u 11 časova igra se predstava za decu stariju od 4 godine. Predstava Veseli muzičari urađena je po motivima bajke Bremenski muzikantu braće Grim, a rediteljka je Emilija Mrdaković. Vera Hrđan Ostojić, Emil Kurcinak i Zoran Andrejin glume tri životinje koje beže od gospodara i nakon pobede nad razbojnicima, useljavaju se u njihovu kuću i posvećuju se svom snu – da postanu popularni muzičari.

Pročitajte više o pozorištu

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share