Holiday_Inn-2
Vesti Novi Sad

Poznati lanac prvi hotel u Srbiji otvara u Novom Sadu

Čuveni lanac hotela „Šeraton“ započinje poslovanje u Srbiji, a svoj prvi hotel otvoriće u Novom Sadu, u nesuđenom „Holidej In-u“ na Bulevaru Evrope. Otvaranje objekta predviđeno je za novembar.

Informacija je dostupna i na njihovom zvaničnom sajtu, na kojem je za jesen najavljeno otvaranje. Takođe se navodi da još uvek nije moguće rezervisati smeštaj.

Vlasnik zgrade na Bulevaru Evrope je Miodrag Kostić, a kupio ju je krajem prošle godine od Vojislava Gajića. Zgrada je veličine 8.500 metara kvadratnih i gradila se skoro šest godina.

Dok je vlasnik bio Gajić, bilo je najava da će u ovoj zgradi biti otvoren hotel „Holidej in“, a potom i „Kraun plaza“. Ipak, ti pregovori su bili propali, a prema poslednjim informacijama do kojih je došao 021, uspešno su završeni sa lancem hotela iz grupacije „Starwood“.

Tako će Novi Sad postati prvi grad u Srbiji u koji dolazi „Šeraton“. Sa više od 435 hotela širom sveta, u više od 70 država, ovaj lanac jedan je od najluksuznijih.

Zgrada koju je gradila „Aleksandar gradnja“ odgovara zahtevima za internacionalnu kategorizaciju 4+ zvezdica. Osim smeštaja, na raspolaganju će biti i velnes zona sa zatvorenim bazenom, konferencijski centar sa više multifunkcionalnih sala, restoran internacionalne kuhinje i drugi dodatni sadržaji.

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, u ponudi će biti 124 sobe, uključujući i dve za osobe sa posebnim potrebama, kao i specijalni klub, odnosno sprat sa posebno opremljenim sobama i apartmanima.

Gradnju ove zgrade pratile su kontroverze, pre svega zbog sumnje oko prodaje zemljišta gde se gradio hotel, ali je tužilaštvo pre dve godine odustalo od dalje istrage. Ujedno je Skupština grada Novog Sada legalizovala objekat.

Inače, „Starwood“ planira da tokom 2019. godine otvori još dva hotela iz svoje grupacije i to „St. Regis“ i „W hotels“, a oba će biti u Beogradu.

Made in Yugoslavia: Hotel od nameštaja iz SFRJ

Luftika

Share Tweet Share Share Follow