Radionice

Poznati američki umetnik držaće besplatne jazz radionice

Poznati američki džez izvođač, kompozitor, i muzički producent Antonio Tony Underwood  će narednih meseci gostovati na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde će održati nekoliko besplatnih radionica na temu džez muzike. Prva u nizu radionica je zakazana za ponedeljak 22. februara u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti od 10 do 13 časova.

Underwood je u Srbiji zahvaljujući Fullbright stipendiji Američke ambasade, i njegov cilj je da istraži kako tradicionalna i savremena Jazz muzika utiče na srpsku kulturu. Poseduje više od tri decenije iskustva kao predavač u oblasti muzike, kao i bogatu praksu u muzičkoj i filmskoj industriji. Big bend “McCoy Tyner All-Star Big Band” čiji je član već 24 godine je dva puta osvojio prestižnu nagradu Grammy.

Njegove radionice će se održavati svakog ponedeljka u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti od 10 do 13 časova. Na radionicama su dobrodošli svi koji žele da saznaju više o Jazz muzici i njegovoj istoriji. Svake nedelje će biti predstavljen film na temu Jazz muzike.

Teme podeljene po nedeljama:

–          Prva nedelja: Muzički elementi i instrumenti

–          Druga nedelja: Jazz forma i improvizovano čitanje

–          Treća nedelja: Rani Jazz – New Orleans/Blues

–          Četvrta nedelja: Louis Armstrong i Sidney Bechet

–          Peta nedelja: Era SWING/BIG BAND – Fletcher Henderson/Count Basie/Duke Ellington/Tommy Dorsey/Glen Miller/Benny Goodman

–          Šesta nedelja – Rezime i identifikovanje stilova i izvođača na osnovu slušanja

Učešće u radionicama je besplatno.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link