Magazin Poznati

Kako bi danas izgledale svetske zvezde koje su nas prerano napustile (FOTO)

Slavni starci naslovna
Foto: Collage / JJ Gonson / Instagram / streetartglobe

Brojne poznate ličnosti su nas prerano napustile, ostavljajući za sobom armiju neutešnih obožavalaca, koji i danas ne mogu da prežale njihov odlazak sa ovog sveta.

Šta god da je bio uzrok njihove smrti – splet nesrećnih okolnosti, bolest, atentat, depresija zbog koje su digli ruku na sebe, ili prevelik unos psihoaktivnih supstanci, zajedničko im je da njihov kult ličnosti i dalje ne bledi.

Ne možemo da se ne zapitamo kao bi ovi superstarovi, obožavani širom planete, izgledali da su i dalje među nama, u dubokoj starosti.

Sada postoji način, uz pomoć moderne tehnologije i veštačke inteligencije.

Fotograf i advokat Alper Jesiltas kreirao je seriju slika pod nazivom “Kao da se ništa nije dogodilo”, koja naizgled vraća ikone pop kulture u život.

Slavne ličnosti, uključujući Hita Ledžera, Fredija Merkjurija, princezu Dajanu, Kurta Kobejna i Tupaka Šakura, ostarile su na njegovim slikama na način koji deluje izuzetno uverljivo, piše City Magazine.

Jesiltas je uzbuđen mogućnostima veštačke inteligencije. Uz to, on veruje da „sve što se može zamisliti može biti prikazano kao stvarno“ i to ga je inspirisalo da počne da eksperimentiše s ovom tehnologijom.

„Kada sam počeo da petljam sa tehnologijom, video sam puno mogućnosti i razmišljao sam o tome šta bi me učinilo najsrećnijim, a onda sam otkrio da bih želeo da ponovo vidim neke od ljudi koji su mi nedostajali“, izjavio je on za sajt My Modern Met.

Jesiltas koristi različite softvere za kreiranje svojih slika, a najviše Remini, Lightroom i VSCO.

Otkrijte u produžetku koga je sve Jesiltas vratio u život, a ako vam se dopadaju njegovo radovi, obavezno ga zapratite na Instagramu (@alperyesiltas).

Izvor: City Magazine

Život Kurta Kobejna u 15 najzanimljivijih tačaka

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

33 Shares
Share via
Copy link