Film Magazin

Povratnici u budućnost ostali prijatelji za ceo život, Dok pomaže Martiju u borbi s opakom bolešću

Povratak u budućnost
Foto: Facebook / radioaktivni.komarac

Svi smo kao klinci obožavali da gledamo čuvenu naučnofantastičnu trilogiju Roberta Zemekisa, u kojoj smo uživali u avanturama mladog Martija Mekflaja i njegovog nerazdvojnog prijatelja Emeta „Doka“ Brauna, dok putuju kroz vreme u čuvenom DeLoreanu.

Scene iz tog filma su postale legendarne – ko nije želeo da zasvira čuvene hitove Čak Berija pre njega na školskoj igranci, da jezdi na hoverbordu ili da ima duboke patike koje se same nazuvaju?

„Povratak u budućnost“, prvi deo trilogije, u kojem se dva prijatelja vraćaju u 1955. godinu, ove godine je proslavio 37 rođendan i sa pravom se ubraja među 30 najboljih filmova svih vremena.

Nezaboravni dvojac Kristofer Lojd (83) i Majkl Džej Foks (61) su od tada veliki prijatelji. Lojd je već bio veliki glumac, a Majkl je proglašen za najveću novu nadu filma, piše Radoaktivni komarac.

Majklu je nažalost još davne 1991. godine dijagnostikovana Parkinsonova bolest, ali to ga nije sprečilo da glumi.

U međuvremenu je postao otac četvoro dece i pojavljivao se u brojnim serijama, filmovima i pozajmljivao glas.

Međutim ono što je mnogo važnije od toga jeste da on neprekidno radi na tome da se unapredi medicina i pomogne ljudima sa ovom dijagnozom. To je njegova misija.

Kako sam kaže, bol je privremena, a film je večan. Na događaju „Comic-Con“, održanom pre par dana, zahvalio se Kristoferu koji mu je mnogo pomogao otkad se bori sa bolešću.

– Ljudi poput Krisa su bili tu uvek za mene. Ne radi se o tome šta ja imam, već o tome šta mi je dato, a to je glas da radim na tome da pomognem ljudima – rekao je Majkl, koga je ova bolest nažalost vidno fizički promenila.

Izvor: Facebook / Radioaktivni komarac

Da li su prethodne pandemije dovele do pojave Parkinsonove bolesti

23 Shares
Share via
Copy link