Magazin Srbija

Potvrđena optužnica protiv učitelja glume Miroslava Aleksića

mika-aleksic
Foto: Milena Arsenić/011info

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva koju je podiglo protiv vlasnika škole glume “Stvar srca” Miroslava Aleksića, optuženog da za više silovanja i nedozvoljenih polnih radnji koje je počinio prema svojim učenicama.

Viši sud uskoro bi trebalo i da zakaže pripremno ročište čime bi, posle pola godine od Aleksićevog hapšenja, otpočelo suđenje.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu na sednici veća održanoj dana 29. juna 2021. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih dela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih dela nedozvoljene polne radnje, navodi se u saopštenju.

„Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična dela koja su predmet optužbe“, navodi Viši sud.

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, piše Nova.

Podsetimo, učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih polaznica. Prva je u javnost istupila glumica Milena Radulović, a nakon nje prijavu je podnela i Iva Ilinčić.

On se tereti za 15 krivičnih dela – osam za silovanje i sedam za nedozvoljene polne radnje, saopštilo je ranije Tužilaštvo.

Za ta krivična dela Aleksić može da bude osuđen na kaznu i do 15 godina zatvora.

Protiv Aleksića se vodi istraga zbog sumnji da je od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume seksualno napastvovao najmanje osam učenica, od kojih su dve tada bile maloletne i da je izvršio ukupno 15 krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja.

Lavinu je pokrenula mlada glumica Milena Radulović, pridružila joj se koleginica Iva Ilinčić, a potom su usledile nove prijave i svedočenja protiv osumnjičenog Aleksića.

Radulović i Ilinčić su više sati davale iskaze u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ponavljajući optužbe na račun svog bivšeg profesora glume.

Aleksić je ponovo saslušavan u Tužilaštvu 8. februara zbog novih okolnosti slučaja, odnosno zbog drugih devojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje, preneli su mediji.

Pronađene kutije sa filmovima nagih maloletnica iz Petnice, više lica učestvovalo u zločinu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

76 Shares
Share via
Copy link