Novi Sad Vesti

Potvrđena optužnica protiv nasilnika Ivana Kontića za pokušaj ubistva mladića u Novom Sadu

Viši sud u Novom Sadu potvrdio je optužnicu protiv Ivana Kontića (30) kojom se tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu. Optužnicom su obuhvaćeni i O. L. i L.V, koji se terete za krivično delo učestvovanje u tuči, odnosno za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je 6. jula, ali zbog godišnjih odmora još nije uručeno svim braniocima okrivljenih. Kako na ovo rešenje odbrana ima pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od tri dana od prijema rešenja, ono još nije pravosnažno, piše Telegraf.

Kontić se nalazi u pritvoru koji mu je poslednjom odlukom suda produžen i može da traje do početka septembra, nakon čega će se ponovo razmatrati da li i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje.

Nasilnik je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je prebio. Snimak jezivog prebijanja mladića i lomljenja ruku zaprepastio je čitavu javnost zbog zverstva kojim obiluje.

Teza Kontićeve odbrane je da on kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede opasne po život, te da takve povrede nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića. Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Izbori za savete MZ sve više turistički privlače ‘momke u treningu’, trenutno su na turi po Vrbasu i okolini

generic vignette (DESK luftika.rs)
796 Shares
796 Shares
Share via
Copy link