Posetite Street Tour de Naselje

0
bicikl-novi-sad
pixbay

Izložba u sklopu projekta “Street Tour de Naselje” održaće se u subotu, 25. juna u 17 sati, na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak, prostoru festivala “Dobro došli na Naselje”.

“Street Tour de Naselje” je specifičan nastavak projekta “Eko Tour de Naselje” koji je nastao prošle godine, a u okviru kojeg su građani Novog Sada donirali svoje stare bicikle koji su preuređeni u nove, zanimljive i živopisne eksponate. U sklopu istog projekta organizovani su i turistički obilasci (na preuređenim biciklima) znamenitih delova Novog naselja, u koje su bile uključene sve generacije koje vole biciklizam i Novo naselje.

Ove godine, pored novih bici-eksponata, održaće se ture koje pričaju o ulicama i nazivima ulica Novog naselja, kako su dobile imena i ko su ljudi čije ime nose. Takođe, organizatori pokreću i publikaciju pod nazivom “Brevijar ulica Novog naselja”, a pozivaju i sve Novosađane da učestvuju u izložbi, tako što će provozati svoje ljubimce do Novog naselja u subotu i izložiti ih među ostalim, zanimljivim eksponatima.

Posetite Cinema City

021.rs

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here