Hardwell_foto_Bernard_Bodo
Vesti Novi Sad

Poseta Exitu blizu rekorda

Druge noći Exit festivala bilo je još intenzivnije sa oko 47.000 posetilaca sa svih šest kontinenata, čime je rekord na Petrovaradinskoj tvrđavi iz 2007. godine skoro dosegnut, a večeras se očekuje i njegovo zvanično prestizanje!

Apsolutna zvezda večeri bio je svetski DJ broj 1. Hardwell koji je do kraja napunio i već prošireni kapacitet mts Dance Arene, praćen vatrometom i vrhunskom rasvetom posebno projektovanom za ovaj nastup. Mladi Holanđanin je sve vreme komunicirao na tečnom srpskom jeziku, izazvavši nevericu fondom reči, snažnim porukama praćenih euforičnim setom i velikom zastavom Srbije koju je sam doneo.

Dance_Arena_Hardwell

Sjajan nastup na glavnoj bini priredila je autentična rokenrol ikona Lemmy Kilmister koji je sa grupom Motorhead održao lekciju za sve nove generacije gitarskih bendova uz pohvale za energiju publike na prepunoj glavnoj bini Exita. Koliko je to bila važna stvar ostalim izvođačima, svedoči i činjenica da su bendovi sa Explosive bine se redom spustili da slušaju kultne numere kao što su „Ace of Spades“, „Metropolis“, „Rosalie“ i „Doctor Rock“! Pred kraj koncerta, Lemmy je iskoristio priliku da pred desetinama hiljada fanova Exitu čestita prvih 15 godina, uz napomenu da je i njima četiri decenije prošlo u dahu!

Motorhead-foto-A-Kamasi2
Motorhead, foto: A. Kamasi

X-Bass program sinoć je predvodio džangl bard Goldie koji je na Exitu slavio 20 godina od izlaska najuticajnijeg bass albuma svih vremena, naslova koji ujedno najbolje opisuje njegov nastup –  „Timeless“! Pun gornji grad Petrovaradina i Fusion binu rifovima protresli su Eyesburn, hrvatska turbo-rok atrakcija Brkovi, šarmantni mostarski bend Zoster, a na No Sleep Novi Sad bini uživo su nastupili izrazito aktuelni elektronski duo Clockwork & Avatism. Kako to rade istinske hardcore zvezde pokazali su Terror, hedlajneri Explosive bine, dok je gužva i sjajna atmosfera vladala na svim ostalim delovima Exita, od Guarana AS FM, koji je bio toliko krcat da se na momente nije moglo sići do njega, preko OTPleši Latino, pa sve do konstatno pune Urban Bug bine!

Naslovna fotografija: Hardwell, foto: Bernard Bodo
(Exitfest.org)

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share