Magazin

Kad slavlje postane porodična tragedija: Na ćerkinom venčanju pucao i ubio zeta

svadba pucanje
Foto: Printscreen/Jutjub

Ratovi na prostoru bivše Jugoslavije unesrećili su čitave familije, a povratnici sa ratišta u svojim privatnim skladištima i danas lageruju čitave arsenale oružja. Akcija “Sablja” nakon ubistva Đinđića u Srbiji je samo prividno rešila problem ilegalnog naoružanja, ali niko zapravo ne za ko od domaćina može da izvuče automatsku pušku, pištolj ili bombu prilikom nekog porodičnog slavlja.

Mentalitet ljudi na Bakanu takođe je vrlo problematičan. Ponosni na svoj mačo imidž ovdašnje stanovništvo gaji agresiju kao nacionalno blago, a kriminalci i siledžije promovišu se na nacionalnim televizijama.

Deca često od roditelja usvajaju pogrešno i destruktivno ponašanje, a nije retkost i da prisustvuju tragičnim događajima prilikom porodičnih veselja. Ovdašnji “običaj” je da se prilikom proslave i zapuca, a jedan izuzetan pojedinac dosetio se da sa sobom ponese i zolju.

Kratak video na Reditu pokazuje momenat ispaljivanja projektila, kao i reakciju oduševljenih gostiju. Niko se zapravo ne pita gde je taj razorni hitac završio i da li je neko zbog “preteranog slavlja” mogao da nastrada.

U komentarima na ovaj snimak, jedan korisnik napisao je svoju potresnu porodičnu priču, kada je rođak njegove majke ovakav vid proslave platio glavom na sopstvenom venčanju.

Ovako se gine na veseljima. Inače je ovako rođak moje majke poginuo jer je njegov tast izneo automatsku pušku koju je maznuo na ratištu. Slučajno opalio metak i ubio zeta na mestu i to na dan venčanja.

Čovek je otišao u zatvor, oduzeto mu oružje, ali su nekako preko neke veze uspeli da ga izvuku iz zatvora posle 5-6 godina. Ćerka mu se obesila, a nakon toga i žena zbog ćerke.

Rođakova porodica je ostala i dan danas u žalosti. To im je bio sin jedinac. Povukli su se i osamili. Ma nikom da se ne desi šta se njima desilo, a sve zbog budale koja je htela da se isprsi da ima pušku.

Ova potresna priča jedna je od mnogih tragedija koje su se dogodile zbog nepažnje i bezumnosti razularenih pojedinaca. Čovek je dve porodice zavio u crno, a veza koja ga je izvukla iz zatvora mu ne može vratiti porodicu i sreću. Njegova tamnica ne ogleda se u spoljnim rešetkama…

Poziv krvožednim volonterima: Poubijajte 400 bizona, ‘ugrožavaju’ turiste

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

244 Shares
244 Shares
Share via
Copy link