Svet

Porodica iz pakla 7 godina držala devojčicu (8) zatočenu u kući, dete zbog nerazvijenosti jedva hoda

Porodica zatočeništvo 2
Foto: Markus Klümper / DPA

Postoje ljudi koji ne bi trebalo da imaju decu, ako ukoliko dobiju potomstvo, trebalo bi im momentalno oduzeti strateljstvo, jer su u pitanju monstrumi spremni da unište život nedužnog ljudskog bića.

Najnoviji primer porodice iz pakla stiže nam iz malog nemačkog mesta u okolini Kelna, kada je majka, udružena sa babom i dedom, držala svoju osmogodišnju ćerku držala zatočenu u kući bez dodira sa spoljnim svetom.

Prethodno je ostavila poruku devojčicinom ocu, 2015. godine, da se sele u Italiju. Međutim, sve vreme su ostali u Nemačkoj, a u međuvremenu je policija dobila dojavu kako porodica ćerkicu drži zatočenu u kući bake i dede u gradu Attendornu.

Devojčica ostala nerazvijena, jedva mogla da hoda

Stravičan slučaj potresao je nemačku javnost kada je policija na zapadu Nemačke otkrila da je jedna porodica sedam godina u zatočeništvu držala osmogodišnju devojčicu.

Zatvorili su je u kuću kada je imala nešto manje od godinu dana, a devojčica je zbog svega ostalo toliko fizički nerazvijena da jedva može da se popne uz stepenice, prenosi Guardian.

Devojčica, kojoj su nemački mediji dali ime Maria, sedam godina je provela zaključana u sobi u kući svoje bake i dede u Attendornu, gradu koji broji 25.000 stanovnika, a nalazi se istočno od Kelna, piše 24 Sata.

Porodica zatočeništvo 1
Foto: Markus Klümper / DPA

– Nikad nije imala priliku da ugleda spoljni svet – rekao je tužilac Patrik Baron von Grothus lokalnim medijima.

Nakon što je oslobođena iz zatočeništva, 23. septembra, pregledali su je lekari.

Srećom, nisu pronađeni tragovi fizičkog nasilja i neuhranjenosti, ali im je devojčica navodno rekla kako nikad nije videla šumu ili se vozila u automobilu.

– Iako je mogla da priča i da hoda, jedva je mogla sama da se penje stepenicama ili kreće neravnim terenom – rekao je tužilac.

Nejasan motiv ovog zlodela, majka obavestila oca da se sele u Italiju

Još uvek je nejasno zašto je porodica odlučila da ju zatoči. Majka, baka i deda odbili su u da u policiji odgovaraju na pitanja.

Otac devojčice u trenutku njenog rođenja više nije bio u vezi s majkom, a ispričao je kako je na vetrobranskom staklu svog automobila pronašao poruku na kojoj je pisalo kako se majka sa ćerkicom seli u Italiju.

Devojčica je tada imala šest meseci.

Majka je lokalnu vlast obavestila kako se 2015. godine seli u Kalabriju u Italiji.

Otac devojčice je nekoliko meseci kasnije obavestio policiju kako je više puta video majku u gradu.

Policija je tada ispitala baku i dedu koji su tvrdili da su se ćerka i unuka preselile u Italiju.

Sve vreme bila zarobljena u kući kod babe i dede, majci preti 10 godina robije

U julu ove godine lokalne vlasti su ponovo odlučile da istraže slučaj, nakon što je bračni par iz susedne opštine Leneštadt dojavio policiji kako je dete već godinama zatočeno u kući bake i dede.

Majčina rodbina takođe je rekla policija kako nikad nisu živeli u Italiji i kako su sa majkom devojčice komunicirali putem nemačkog fiksnog telefonskog broja.

Sve je 12. septembra potvrdila i italijanska policija, koja je izvestila kako majka i ćerka nisu nikad živele na kalabrijskoj adresi koju su prijavile kao svoj novi dom.

Jedanaest dana kasnije policija je pronašla devojčicu u kući kod bake i dede.

Kancelarija javnog tužioca u gradu Sigenu sad istražuje majku, baku i dedu zbog zarobljavanja deteta i zlostavljanja maloletnika.

Majka, koja navodno ima 47 godina, mogla bi dobiti do 10 godina zatvora.

Izvor: 24 Sata

Albanac iz verskih uverenja 6 godina držao zatočene ženu i sinove u kući bez struje i vode

Čitajte Luftiku na Google vestima

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link