Magazin Srbija

Mogući motiv likvidacije porodice Đokić menjačnica koju su držali u Aleksincu

djokici-policija
Foto: Kurir/M.S.

Porodica Đokić iz Aleksinca nestala je pre pet dana, u nedelju uveče. Goran i Gordana Aleksić i njihova ćerka Lidija poslednji put su viđeni u selu Moravac gde živi Goranova majka u ponedeljak 00.20 časova kad su krenuli ka svojoj kući u Aleksincu. Međutim, oni nisu išli uobičajenim putem odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Poslednji put uočila ih je kamera u selu Tešice koje je nekih osam kilometara od Moravca i to dva sata kasnije.

Danas je potraga završena. Nažalost, na nepristupačnom terenu u okolini sela Tešica pronađen je njihov zapaljen automobil marke pasat kao i beživotna tela za koje policija sumnja da pripadaju nesrećnoj porodici. Još uvek nema zvanične potvrde koliko je tela pronađeno i da li su zaista u pitanju Đokići. Njihov automobil pronađen je spaljen u blizini reke, pored puta koji vodi pored Morave. Policija je blokirala prilaze tom putu a na lice mesta u subotu prepodne je došao Gordanin brat, prenose domaći mediji.

Bivši policajac Vladimir Savić danas je na svom Fejsbuk profilu napisao:

– Danima pratim ovo desavanje u Aleksincu oko ” misterioznog nestanka” tročlane porodice Djokić. Prvo NEMA misterioznog nestanka. Drugo sumnjam da je porodica uopšte više živa. Treće “izvori” iz istrage, danima govore kako još ne znaju motiv nestanka tročlane porodice. Pa nisu oni igla u plastu sena pa ih 5 dana nema u Aleksinačkom okrugu.

Savić dodaje da je motiv nestanka tročlane porodice 99% povezan sa menjačnicom koju je porodica Djokić držala u Aleksincu u svom vlasništvu. On je, kaže, kao bivši policajac preko prijatelja iz aleksinačkog kraja saznao da porodica Đokić drži menjačnicu, te je logično da to zna i MUP.

Ovaj iskusni policajac smatra da je velika verovatnoća da je porodica Djokić tipovana duže vreme, na putu posle ponoći prilikom povratka u Aleksinac presretnuta, oduzeti su im mobilni telefoni koji su pogaseni, a zatim i porodica  likvidirana.

– Svi odgovori na nestanak tročlane porodice Djokić koja traje već 5 dana, na 10 zlatnih pitanja kriminalistike vrte oko proklete MENJAČNICE. Iskreno voleo bi da GREŠIM u svojoj proceni, zaključuje Savić.

Porodica i prijatelji porodice Đokić takođe su izrazili sumnju da ih je neko presreo i da su oteti ili ubijeni. Zvanično, i dalje se čeka da forenzičari utvrde o čijim telima je reč, kao i da li je reč o ubistvu i samoubistvu, što je malo verovatno jer su, kako prenose mediji, tela prekrivena lišćem i granjem.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
84 Shares
Share via
Copy link