naslovna-svratiste
Vesti Novi Sad

Pomoć za decu Svratišta

Aktivisti i volonteri Love your city festivala (LYC ) uručili su juče deci novosadskog Svratišta pakete pomoći. Koordinatorka LYC Biljana Tešović kaže da je ideja za ovakve akcije potekla iz inostranstva, ali je ona dosta prilagođena našem okruženju i potrebama grada.

– Svratište je svima nama na srcu, jer su u pitanju deca sa ulice, kojima je relativno lako pokazati ljubav i pomoć. Našu ideju je naravno potvrdila odlična saradnja sa ljudima iz Svratišta i samo nas jasnije usmerila na konkretne potrebe. Došli su i neki sugrađani i donirali polovnu garderobu. Uspeli smo da za mališane Svratišta obezbedimo 30 karata za dečiju predstavu u Pozorištu mladih. Kupili smo i materijal za radionice i sakupili po nekoliko velikih kesa polovne garderobe – kaže Biljana.

svratiste-ulaz

Koordinatorka radionice za mališane Monika Vasiljević kaže da jasno vidi razlika između mališana iz Svratišta i dece koja odrastaju pod punom pažnjom roditelja i odraslih.

– Deca iz Svratišta su željna pažnje, ljubavi, ali su isto tako otvorena, prilaze nam, spontana su i spremna na saradnju. Njima je dovoljan zagrljaj, a nekada samo razgovor. Da osete da je nekome stalo do njih – ističe Monika

noge-svratiste

Volonterka Cecilija Hajzler se slaže sa Monikom da je osetno da je deci potrebna pažnja i ljubav i da im samo zagrljaj mnogo znači.

volonterka

– Zahvalni su za sve što dobiju i jednostavno čovek se oseti posebnim što može da im pruži barem malu radost – kaže Cecilija.

Tijana Majkić

Luftika
Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

1 Comment

Klikni da komentarišeš

  • Bravo Novosadjanke i Novosadjani! Vi zaista volite svoj grad i što je važnije, ljude u njemu. Ja inače volim Novi Sad (nisam iz NS-a) najviše na svetu, a zbog ovakvih ljudi ga volim još više!

Share Tweet Share Share Follow