Balkan Vesti

Bio mi je prijatelj a bio sam i pijan: Polio Borislava benzinom, zapalio i dobio 21 godinu robije

pozar
Fotografija koju su snimili vatrogasci na mestu tragedije, foto: JVP Rovinj

26-godišnji Korado Orbano Grabar iz istarskog grada Žminja nepravosnažno je osuđen na 21 godinu zatvora pred pulskim Županijskim sudom zbog teškog ubistva sugrađanina Borislava Radića (39). Korado je prošle godine Borislava polio benzinom i zapalio u garaži.

Osuđenika tužilaštvo tereti za teško ubistvo navodeći da je 6. septembra prošle godine u garaži pokraj porodične kuće u Žminju u Istri nakon prepirke polio benzinom i zapalio Radića, koji je nakon 18 dana teških muka umro od obostrane upale pluća nastale usled udisaja vrelog vazduha, piše Hina, a prenosi Jutarnji list.

Lekari su utvrdili da je do 65 posto površine tela bilo zahvaćeno opekotinama prvog, drugog i trećeg stepen i to na licu, desnom ramenu, prednjoj i zadnjoj strani grudnog koša, trbuha i leđa, obe ruke sa šakama i obe noge.

Osuđenik je u svojoj odbrani kazao da „ima psihičkih problema i da se njegovo stanje pogoršalo pošto mu je otac poginuo u nesreći, da pije lekove i da se kobne večeri popilo puno alkohola“.

– Borisu ne bih nikad naudio jer je bio moj prijatelj. U garaži je bila kanta benzina za kosilicu, ali je nisam pomakao. Bio sam jako pijan, a popio sam i tablete. To je bila nesreća – tvrdio je u svojoj odbrani.

Županijski državni tužilac Vlado Šćur istakao je da odbranu okrivljenog Korada Orbana smatra neverodostojnom i usmerenom na izbegavanje krivične odgovornosti.

Koradu Orbanu presuđena je zatvorska kazna od 20 godina za teško ubistvo i godina i po za štete izazvane požarom, a sudija ih je objedinila u jedinstvenu kaznu od 21 godinu.

Jovica Vukotić ubijen u Turskoj: Apsolutni vođa Škaljaraca i glavna zvezda crne hronike

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap