Magazin Svet

Policija, 9-godišnjakinja i suzavac: I treba da peče. Zato se i zove biber sprej (VIDEO)

Šokantan snimak na kome američka policija devetogodišnju devojčicu prska suzavcem, dok ona vezana plače na zadnjem sedištu policijskog automobila plače i preklinje policajce da prestanu, frapirao je svetsku javnost.

Grad Ročester, u američkoj državi Njujork, suspendovao je policajce koji su suzavcem isprskali uplašeno i lisicama vezano dete, a sada se pojavio novi snimak devojčice koja plače i cvili dok doziva oca i koja se žali da je peku oči, dok joj jedan od policajaca govori da je hitna na putu ali da zbog snega kasni.

“Molim vas, nemojte ovo da mi radite”, rekla je devetogodišnjakinja u jednom trenutku.

“Sama si to sebi uradila, mala”, odgovara joj policajac.

Na snimku se čuje devojčica kako moli policajce da joj otključaju lisice, dok joj suzavac curi u usta.

“Ako gurneš glavu kroz prozor, hladan vazduh će ti prijati”, kaže joj jedan policajac dok čekaju na hitnu.

“Ali, mnogo me peče”, odgovara mu ona.

“I treba da peče. Zato se i zove biber sprej”, odgovaraju joj.

Devojčicina majka rekla je da je pozvala policiju zbog svađe sa suprugom ali je zatražila da se pozovu psihijatrijski radnici kada je postalo očigledno da je devojčica pred slomom.

Na snimku se vide policajci kako vezuju i drže devojčicu koja vrišti i upozoravaju je da su na ivici živaca sa njom, dok pokušavaju da je uguraju u policijski automobil.

Devojčica je navodno pretila da će se ubiti i da hoće da ubije majku. Pošto je pokušala da pobegne policajcima, jedan od njih je rekao drugom “ma, poprskaj je više”.

Policajci su suspendovani a guverner Njujorka Endru Komo rekao je da je novi snimak još šokantniji i uznemirujući od ranijeg snimka koji se pojavio u javnosti na kome se vidi kako policija obuzdava dete koje plače za ocem.

Policija Ročestera već se našla na udaru javnosti zbog ubistva mentalno obolelog crnca Danijela Pruda u martu 2020. Prud se ugušio nakon što su mu policajci stavili kapuljaču preko glave i dva minuta mu držali glavu na pločniku, podseća Nova.

“Zličić protiv Srbije”: Novosađaninu 6.700 € odštete jer policijska brutalnost nije okej

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

89 Shares
Share via
Copy link