Magazin

Policajac kom su polomljene obe noge: Da sam ostao da ležim ne bih preživeo, ceo život mi je prošao pred očima

policajac-apostolovic

Policajac Nebojša Apostolović jedan od je 118 pripadnika MUP-a koji su poslednjih dana zadobili povrede na protestima širom Srbije.

Apostolović je sa svojom jedinicom bio raspoređen ispred Doma Narodne skupštine, gde je pao sa nekoliko metara visine i polomio obe noge.

– Stajao sam sa kolegama na platou kod glavnog ulaza u Skupštinu. U jednom trenutku demnonstranti su srušili zaštitnu ogradu i bacili je na policajce. Počeli su da nas zasipaju kamenicama, flašama, limenkama i još nekim predmetima koji nisu mogli da se nađu tu, što znači da su očigledno doneseni sa namerom da bi se napala policija. Bilo je i oštrih predmeta – ispričao je Nebojša Apostolović pripadnicima MUP-a koji su ga posetili u Urgentnom centru.

Kako je rekao, on i kolege su “bukvalno bili saterani na ivicu platoa stepeništa, gde se ulazi u Skupštinu”, piše Blic.

– U jednom trenutku, kolega i ja smo se sklonili iza velikog stuba i čekali da prestanu da gađaju da bismo mogli da uđemo u Skupštinu. Proletelo je nekoliko kamenica i kad mi se učinilo da je bezbedno da možemo da uđemo, kolega koji je bio ispred mene krenuo je i uspeo da uđe, a ja sam u tom trenutku, slučajno, svom srećom, okrenuo pogled i video ogroman kamen koji leti ka mojoj glavi. Refleksno sam odreagovao da sklonim glavu od kamena, okliznuo sam se sa zida i pao sa četiri, pet metara visine – opisao je kolegama kako se povredio.

Kako je rekao, da nije bilo njegovih kolega, verovatno bi ostao na asfaltu. Utvrđeno je da ima višestruki prelom leve potkolenice, desnog skočnog zgloba i desne pete. Čekaju ga najmanje dve opercije.

– Gledam kako oko mene lete razni predmeti, kamenje, flaše, a ja ne mogu da se pomerim. Mnogo sam zahvalan kolegama koje su mi pomogle. U nekoliko sekundi prošao mi je ceo život pred očima. To je trenutak kada vidim rulju, lete kamenice, leti sve, a vi ste nemoćni. Da sam ostao da ležim, ubili bi me – ispričao je Apostolović.

Apostoloviću su se na hrabrosti zahvalili ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Policajac: Agenti OPA tukli i hapsili narod po naređenju iz kabineta na Andrićevom vencu (VIDEO)

PARTNERI SAJTA


159 Shares
159 Shares
Share via
Copy link