Dogadjaji Pozorište

Pogledajte “Prevarante” u Pozorištu mladih

Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem “Prevaranti” gostuje u Pozorištu mladih u nedelju 27. marta u 20 sati, a karte po ceni od 800 dinara za balkon i 1000 za parter mogu se kupiti putem Gigstix prodajne mreže.

Na Svetski dan pozorišta, u ulozi prevaranata možete gledati glumačke velikane Kalinu Kovačević, Milorada Mandića Mandu, Ljiljanu Blagojević i Sonju Knežević, a režiju potpisuje Vida Crnčević Basara.

Komedija sa mucanjem i zamalo pucanjem, “Prevaranti”, bavi se nostalgijom za starim, dobrim, nežnim vremenima u kojima je, kao i otkako je sveta i veka bilo svega, pa i prevare. A šta je prevara? Način da se bez mnogo truda stigne do para. Predstava gledaoce smešta u jednu od banja u Srbiji, tada mondenskih odmarališta džet seta, i dva para. Muž i žena koji se pretvaraju da su brat i sestra i dve gospođe u najboljim godinama, koje su odabrale da budu grofica – udovica i njena „družbenica”, krenuli su jedni na druge. I šta se događa kada prevaranti pokušaju da prevare prevarante? Urnebesna komedija – naravno.
Pitate se da li su „dečica” lakog industrijalca iz Kruševca uspela da prevare Fon Bellu i njenu družbenicu Žanu, ili je bilo sasvim obrnuto? Da li travar Jova zaista leči sve od kurjih očiju do maloumnosti, da li je mladoženja odjahao ispred oltara sa rmpalijom, ko je kapetan duge plovidbe a ko industrijalac iz Jagodine? Odgovore će saznati samo oni koji pogledaju “Prevarante”, glumačka ekipa poručuje da se nadaju da se publika posle predstave neće osećati prevarenom, već relaksiranom i nasmešenom i da će zaboraviti sve one male i velike prevare sa kojima svakodnevno živimo.

Više o predstavi “Na Drini ćuprija” pročitajte ovde.

 

Share via
Copy link