Koncerti

Pogledajte ko nastupa na Koncertu godine

Šesnaesti NS Koncert Godine biće održan u subotu 12. decembra, 22 godine posle održavanja prvog Top Plus Koncerta Godine, 1993.
U subotu, 12. decembra 2015. u Velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ (SPENS) u 16 h počinje tradicionalna novosadska manifestacija na kojoj su do sada nastupale sve najvažnije grupe sa prostora sadašnje i bivše države.

Ove godine na NS Koncertu Godine, publici će se predstaviti:
– Hladno pivo (official) već godinama najpopularniji i najtraženiji sastav iz regiona bivše Jugoslavije, promovisaće novi album „Dani zatvorenih vrata“, najbolji dokaz da su Zagrepčani i dalje u vrhunskoj formi;
– Partibrejkers, legendarna grupa koja ne mora da ima poseban povod za nastup, izvešće ovom prilikom pored svima poznatih hitova i dobar deo pesama spremnih za novi, još uvek neobjavljen album “Sirotinjsko carstvo”;
– Goblini – jedan od najtraženijih bendova na NS Koncertu
Godine, čijem frontmenu Golubu, shodno nadimku kao i želji da nastupi, ni ovoga puta neće teško pasti let od pet hiljada kilometara;
– RITAM NEREDA – neuništivi zaštitni znak Novog Sada i Srbije, koji će ovom prilikom uz presek hitova promovisati i svoj novi, jedanaesti album “To nisi ti”;
– Darkwood dub – nakon petnaest godina odsustva sa kultne novosadske rokerske smotre, uvek aktuelni i atraktivni, naročito naoštreni za veliki povratak;
– Orthodox Celts – najdugovečniji i bez sumnje najkvalitetniji zastupnici irske folk scene. Neponovljivo usijana atmosfera obeležava svaki njihov nastup, pa nema sumnje da je i ovog puta provod zagarantovan.
Prvi put pred publikom NS Koncerta Godine nastupiće:
– Mortal Kombat Bend – metal punk bend oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuju svoje viđenje modernog društva i okruženje u kojem živimo.
– Artan Lili – band zarazne, optimistične svežine gradskog zvuka, čija je svaka do sada sukcesivno online objavljena pesma postala veliki hit.
– Ničim izazvan – sastav koji je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje.
– Piknik – Ovaj novosadski bend se ne može svrstati ni u jedan stil jer obrađuje podjednako sve, iako je u poslednje vreme tendencija naginjanja ka „tvrđem“ gitarskom zvuku očigledna!

Bend koji će otvoriti NS Koncert Godine 2015. odabraće stručni žiri nakon trećeg, novembarskog koncerta u okviru mini – festivala “Nove Snage rokenrola 2015.” U okviru pratećeg programa, na novosadskoj “Tribini mladih” KCNS (mestu na kojem je 1979. bend Limunovo drvo i nastupio) biće prikazan muzičko – dokumentarni film “Limunovo drvo” mladog reditelja Branka Radakovića, koji je privukao veliku pažnju u celom regionu.
Dizajn za ovogodišnji NS Koncert Godine uradio je naš poznati strip crtač i gitarista grupe “Goblini” Leonid Pilipović – Leo fon Punkerstein, a za tehnički deo koncerta, kao i do sada, zadužen je novosadski Studio Berar.
Ulaznice su u prodaji online (www.gigstix.com), u prodavnici Gigstix u Pariskom magazinu, u knjižarama Vulkan i odabranim Corner shopovima širom Srbije, kao i na blagajni Spens-a u Novom Sadu. Prvi ograniceni kontigent promo ulaznica po ceni od 1.000 dinara vec je rasprodat.

Cena ulzanica je 1.250 dinara za Parter i tribinu Zapad 2, kao i 1.350 dinara za tribinu Zapad 1 – sedenje.
Cena ulaznica na dan koncerta (ako ih ostane u prodaji) iznosiće 1.350 dinara.

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link