Film Vesti

Preminuo jedan od najdarovitijih i najvoljenijih francuskih glumaca

gaspar ulije

Stravična vest, preminuo je jedan od najdarovitijih mladih francuskih glumaca Gašpar Ulije. On je preminuo danas u 38. godini, nakon užasavajućeg pada na skijanju na Alpima.

Gašpar je imao 37 godina, a slavu je stekao glumeći mladog Hanibala Lektora.

Glumac je bio na skijanju kada se sudario sa drugim skijašem na raskrsnici između dve staze i zadobio ozbiljnu povredu mozga. Helikopterom je prevezen u bolnicu gde je preminuo sat vremena kasnije. Lokalne vlasti su otvorile istragu o nesreći, navodi AFP.

Ilijel je bio jedan od najpoznatijih francuskih glumaca i radio je sa hvaljenim filmskim stvaraocima u Francuskoj i inostranstvu.

Mladi glumac je bio veoma cenjen i bio je poznat po tome što je bio veoma artikulisan, elegantan i druželjubiv. Tokom svoje uspešne karijere osvojio je niz nagrada, uključujući dve prestižne nagrade Cezar, 2005. sa „Veridba je dugo trajala“ i 2017. sa „To je samo kraj sveta“.

Ovaj izuzetni glumac glumio je u filmovima: „Veridba je dugo trajala“, „Uzdizanje Hanibala”, „Brana na Pacifiku”, „To je samo kraj sveta“, „Ultimatum” i „Sen Loran”, u kojem je tumačio naslovnu ulogu.

Ilijel je takođe bio tražen model. Bio je zaštitno lice „Chanel“ mirisa „Bleu de Chanel“.

Imao je karakterističan ožiljak na licu koji je zadobio od dobermana kada je imao šest godina. Bio je najbolji prijatelj glumice Odri Tatu.

Iza Ulijela su ostali njegov šestogodišnji sin Orso i njegova devojka Gaele Petri.

Francuski glumac Žerar Depardje prešao u pravoslavlje (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


46 Shares
Share via
Copy link