poljoprivredni-sajam
Dogadjaji Manifestacije Novi Sad

Počinje 83. Međunarodni poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam otvara se u subotu 14. maja, a posetiocima će se do 20. maja predstaviti se oko 1.500 izlagača iz 60 zemalja i najznačajniji domaći privrednici iz oblasti agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom. Međunarodni poljoprivredni sajam iz godine u godinu potvrđuje reputaciju jednog od najvažnijih poslovnih događaja u oblasti agrara Zapadnog Balkana.

Broj izlagača i posetilaca, promocija proizvoda i usluga iz 60 zemalja sveta, kao i ostvareni poslovni rezultati, doprinose da se Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu nalazi među deset najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Evropi. Sajam okuplja najznačajnije kompanije koje predstavljaju dostignuća u oblasti poljoprivredne proizvodnje, hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije, opreme za prehrambenu industriju, hemijska i zaštitna sredstva, organsku hranu i druge proizvode i usluge u agrobiznisu. Prema rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, ove godine je značajno veće učešće izlagača iz Kine.

– Našim proizvođačima i posetiocima biti prezentovani vrhunski proizvodi iz te zemlje, u okviru izložbe „Premium brands from China“. Objedinjeni nastup oko 30 kompanija iz Kine biće svojevrstan „sajam u sajmu“. Izložba se organizuje u Hali 4, a traje od ponedeljka, 16. do četvrtka, 19. maja, od 9 do 17 časova – najavio je Cvetkovića i dodao da je zemlja partner ovogodišnje priredbe Italij koja će na sajmu biti predstavljeno kroz 16 svojih preduzeća iz oblasti poljoprivrede.

poljoprivredni-sajam-sajam

Porodični dan i cene ulaznica

Za posetioce je i ove godine organizovan Porodični dan. U nedelju, 15. maja, će cela porodica, sa decom do 16 godina, moći da poseti Poljoprivredni sajam kupovinom jedne ulaznice za 500 dinara.

Cena ulaznica za 83. međunarodni poljoprivredni sajam ostaje nepromenjena u odnosu na prethodne godine. Pojedinačna ulaznica će koštati 500 dinara, kolektivne, za grupe od 15 i više ljudi, staju 350, dok kolektivne posete đaka i studenata, penzioneri i deca od 7 do 12 godina ulaz na Poljoprivredni sajam plaćaju 200 dinara.

Dva traktora za posetioce

Najsrećniji posetilac sa kupljenom ulaznicom će sa Poljoprivrednog sajma otići sa traktorom „belarus 422“, koji i ove godine daruje „Agropanonka“. Izvlačenje imena dobitnika je u četvrtak, 19. maja u 17 časova, dok je uručenje ključeva narednog dana, tačno u podne. Kupon za učestvovanje u Poklon igri za posetioce nalazi se na poleđini ulaznice. Neophodno je čitko ga popuniti i ubaciti u jasno označenu kutiju, koja će se kao i prethodne godine nalaziti preko puta sajamske fontane.

Pored tog traktora, generalni sponzor Poljoprivrednog sajma kompanija Generali osiguranje Srbija, poklanja traktor „deutz fahr agrolux“ sa kabinom, korisniku osiguranja te kompanije, čije ime bude izvučeno poslednjeg dana Sajma.

Još zanimljivih manifestacija potražite ovde.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share