planet-earth
Vesti Novi Sad

Planet Earth Fest

Unija studentskih organizacija u sredu 22. aprila organizuje Festival održivog razvoja i zaštite životne sredine “Planet Earth Fest”, koji je namenjen srednjoškolcima i studentima, ali i svima ostalima koji su zainteresovani da se informišu na koje sve načine možemo da sačuvamo životnu sredine, javlja O Radio.

Festival traje dva dana, odnosno 22. i 23. aprila, i dešava se u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a program će početi radionicama i sajmom nevladinih organizacija. Ovaj dnevni program trajaće do 17 časova, a nakon toga će publika moći da pogleda projekciju filma o nastanku jednog od najvećih pokreta za zaštitu životne sredine i sprečavanje daljeg degradiranja klimatskih uslova.

priroda

Kako je najavio predstavnik Unije Nikola Srdić, nakon toga sledi panel diskusija o srodnim temama, na kojoj su učešće protvrdili profesori, odnosno predstavnici akademske zajednice, privatnici, predstavnici institucija, kao i studenti.

Kako je Nikola objasnio, pored želje da se među mladima podigne svest o potrebi zaštite naše planete, ideja je i da se posetioci zabave, ali i da im se pruže saveti o tome kako da poboljšaju energetsku efikasnost u svom domu, kako da naprave i koriste solarne kolektore, recikliraju i kompostiraju organski otpad u domaćinstvu.

– Kao i prošle godine, osmislili smo još jednu ekološku akciju. Potrebno je da svaki učesnik donese neku limenku ili pet ambalažu i sve će to biti reciklirano, a u pitanju je akcija koja ima i humanitarni karakter – kazao je Nikola.

Ovo je drugi po redu Planet Earth Fest, a kako je najavljeno, trajaće gotovo cele godine, jer je ideja da se zapravo ekologija i eko svesno ponašanje usvoji kao način života.

– Drugi deo programa biće održan 5. i 6. juna, tad će program biti internacionalan, a očekuju se okrugli stolovi, debate, ali i rešavanje studije slučaja u vezi sa konkretnim problemima prilikom implementacije određenih zelenih tehnologija – najavio je Nikola.

Luftika

Share Tweet Share Share Follow