pivska joga 11
Lifestyle

Pivska joga je novi svetski trend

Poslednjih nekoliko godina joga je postala pravi trend i milioni ljudi širom sveta pomoću joge postižu sveukupni sklad između tela i duše. A sada su Nemci otišli ​​korak dalje i spojili jogu i pivo – dve stvari koje okrepljuju dušu i telo.

„Radost ispijanja piva i praktikovanje joge dopunjuju jedno drugo i stvaraju energično iskustvo“, navodi se na sajtu BeerIoge (pivske joge) kojoj se priključuje sve više fanova, a klix.ba piše da je priča stigla čak do Australije.

Jedna sesija pivske joge traje sat vremena tokom kojeg se praktikuju takozvane asane koje uključuju joga pokrete u kombinaciji sa ispijanjem piva, kao i balansiranje s flašom piva na glavi. Pivsku jogu mogu praktikovati stariji od 16 godina, a osnivačice ovog trenda kažu da pivska joga nije šala.

pivska joga

„Mnogo je truda potrebno kako bi se izvele određene poze s flašom piva u ruci. Takođe je potrebno mnogo samosvesnosti i napora da bi održali telo u jednoj pozi. Mi filozofiju joge kombinujemo sa užitkom piva sve dok ne dostignemo najviši nivo svesti“, kaže jedna instruktorka pivske joge.