pivska joga 11
Lifestyle

Pivska joga je novi svetski trend

Poslednjih nekoliko godina joga je postala pravi trend i milioni ljudi širom sveta pomoću joge postižu sveukupni sklad između tela i duše. A sada su Nemci otišli ​​korak dalje i spojili jogu i pivo – dve stvari koje okrepljuju dušu i telo.

„Radost ispijanja piva i praktikovanje joge dopunjuju jedno drugo i stvaraju energično iskustvo“, navodi se na sajtu BeerIoge (pivske joge) kojoj se priključuje sve više fanova, a klix.ba piše da je priča stigla čak do Australije.

Jedna sesija pivske joge traje sat vremena tokom kojeg se praktikuju takozvane asane koje uključuju joga pokrete u kombinaciji sa ispijanjem piva, kao i balansiranje s flašom piva na glavi. Pivsku jogu mogu praktikovati stariji od 16 godina, a osnivačice ovog trenda kažu da pivska joga nije šala.

pivska joga

„Mnogo je truda potrebno kako bi se izvele određene poze s flašom piva u ruci. Takođe je potrebno mnogo samosvesnosti i napora da bi održali telo u jednoj pozi. Mi filozofiju joge kombinujemo sa užitkom piva sve dok ne dostignemo najviši nivo svesti“, kaže jedna instruktorka pivske joge.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš