Beograd Vesti

Uhapšena ekipa koja je po Beogradu pilećim glavama i iznutricama trovala životinje

Iznutrice beograd
Foto: N1

Gotovo nestvarna i pomalo užasavajuća scena, koja podseća i na prizor iz nekog horor filma, dočekivala je svakog jutra stanovnike beogradskog naselja Medaković.

Naime, ispred njihovih zgrada svakodnevno su zaticali razbacane pileće nogice, glave i životinjske iznutrice.

Međutim, policija je konačno reagovala nakon što je televizija N1 napravila prilog o ovom nesvakidašnjem događaju i otkrila i privela osumnjičene, tako da će stanovnici Medakovića napokon moći da odahnu.

Jednog od stanovnika Luku Jovanovića, koji je slučaj prijavio Komunalnoj miliciji, nazvao je rukovodilac Odeljenja za komunalnu inspekciju Nenad Mitrović rekavši mu da su počinioci privedeni i da su priznali delo.

Sve se to dogodilo nakon priloga koji je objavila televizija N1, u kojem je Jovanović tvrdio da službenici „Zoohigijene“ redovno, u pola noći, razbacuju pileće nogice. Kazao je tada da se obraćao nadležnim institucijama, ali problem nije bio rešen.

U pitanju su dva lica. Priznali su da to rade od prošle zime, ali postoje saznanja da sve to traje mnogo duže. Nije u pitanju samo Medaković, već i drugi delovi grada. Nisu zaposlenici Zoohigijene, već su to radili samostalno.

Kazali su da to rade iz dobročinstva i da nisu svesni da su time nanosili štetu i trovali te iste životinje koje su hteli da hrane.

– Imali su vozilo pod rotacijom i neke uniforme i sve je to upućeno na dalje veštačenje – priča Jovanović za N1 ono što mu je preneo rukovodilac Odeljenja za komunalnu inspekciju.

Kako dodaje, istraga će pokazati koji su stvarni motivi dvojice počinilaca.

Izvor: Nova

Svaki život je važan, spasite neki i sipajte vodu napuštenim životinjama! (VIDEO)

19 Shares
Share via
Copy link